De kinderen van de BE-groep wensten hun leiders veel succes voor hun wandeltocht naar Roermond.
De kinderen van de BE-groep wensten hun leiders veel succes voor hun wandeltocht naar Roermond. Foto: Henk Lammen

[Foto's] Wandelen voor zomerkamp

Venray | De leiding van de BE-groep had afgelopen zaterdag de weergoden mee. Aan het einde van de morgen vertrokken hoofd leiding Huub Stevens en de vrijwilligers Koen, Alicia en Manon bij een stralend zonnetje voor een wandeltocht van bijna 60 kilometer naar Roermond. Doel: geld inzamelen voor het zomerkamp van de scoutinggroepen voor kinderen met een beperking.


De BE-groep (BE staat voor Bijzondere Eigenschappen) van Scouting De Peelspeurders is vergelijkbaar met G-afdelingen bij andere (sport)verenigingen. De groep heeft twee speltakken onderverdeeld naar leeftijd: vanaf 6, 7 jaar en 16, 17 jaar. Iedere zaterdag is een van de twee groepen actief bezig op en rond het scoutinggebouw aan de Oostsingel.

Stevens: "We zijn trots op beide groepen. Enkele jaren geleden hadden we vier leden, nu zitten we met een kleine twintig leden tegen een wachtlijst aan. Ze zijn bezig met eenvoudige activiteiten, maar hebben wel het idee iets gepresteerd te hebben. En de kinderen genieten volop, daar gaat het uiteindelijk om."

Nadat de kinderen op de foto zijn gegaan met de vrijwilligers, worden de leiders die voor hen gaan wandelen uitgezwaaid met gejuich en applaus. Ook ouders en andere belangstellenden hadden de moeite genomen om de vier dappere wandelaars voor het goede doel aan te moedigen. Wat eerst was uitgezet als een kleine actie op de Facebookpagina van de BE-groep is op voorhand al een doorslaand succes. "De verwachting was dat het zou blijven bij een kleine, spontane actie die mogelijk 100, 200 euro zou opleveren. Uiteindelijk zijn het zo'n 400 euro geworden."

Dit bedrag wordt besteed aan een speciaal zomerkamp. Normaal verblijft de BE-groep in Venray of een van de omliggende dorpen. Deze keer is gekozen voor een bijzonder kamp, van 9 tot en met 11 juli, in Heino, in de buurt van Zwolle. "Het is een soort van Amerikaans summercamp met speciale activiteiten zoals basketbal, tafeltennis, een zwembad, kanovaren en een actief outdoor parcours met klimmen en handboogschieten."

De jongeren kunnen niet wachten op het moment dat ze vertrekken naar Heino. "Ze hadden het er net nog over", lacht Stevens. "We werden bestookt met vragen. Gaan we dit doen, dat doen? Ze weten al waar we naartoe gaan en zijn met hun ouders dan ook al op internet gaan kijken wat er te beleven valt. Dat is geweldig. De ouders betalen kampgeld voor onder andere het eten, met het geld van de sponsorloop kunnen we extra dingen doen. Het zomerkamp wordt voor de kinderen een onvergetelijke ervaring", glundert Stevens. Nog een keer wuiven en dan laten de wandelaars met ferme passen het scoutinggebouw achter zich.....

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding