Protest nieuwe wijze afvalinzameling

VENRAY/OOSTRUM | Elf Verenigingen van Eigenaren van wooncomplexen en appartementen in Venray en Oostrum komen in opstand tegen de nieuwe wijze van afval inzamelen die in 2022 in de gemeente Venray wordt ingevoerd. In een brief aan het college laten ze hun grieven weten.


De vier briefschrijvers namens de elf verenigingen (Judith Voskuilen, Aad Baljon, Rob SaljeĀ“ en Miriam Swinkels) hebben er vooral problemen mee dat de ondergrondse afvalcontainers voor plastic, metaal en drinkpakken (pmd) bij de complexen verdwijnen en dat de pmd-zakken voortaan tweewekelijks worden opgehaald. 'Wij hebben het idee dat onvoldoende rekening is gehouden met de specifieke situatie van appartement-bewoners. Bijna alle appartementen hebben geen grote bergingen of hebben er zelfs geen. Daarbij hebben veel VvE's statutair geregeld dat huisvuil niet op balkons of in algemene ruimten opgeslagen mag worden'.

Pmd- afval twee weken in huis opslaan wordt voor veel bewoners een probleem, weten de briefschrijvers Tevens verwachten ze dat op de ophaaldag bij de complexen grote bergen van plastic afvalzakken gaan ontstaan. Ze willen hierover graag in gesprek met het college 'en meedenken over aanvaardbare oplossingen'.

De elf woon- en appartementencomplexen die ze vertegenwoordigen zijn: Gouden Leeuw Langstraat, Hofstraat 215-216, Jerusalem-Noord, Plein van Jerusalem, Jerusalem index III, De Laathof en Woningenblok D+E Gouden Leeuw (allen Venray centrum), De Heuvelaar in Venray noord-west, Hubenhof en De Waever in wijk Veltum en Mgr. Hanssenstraat in Oostrum.