Afbeelding
Foto: Persfoto

Trapnaaimachines Helpende Handen

Venray | Stichting Helpende Handen India uit Venray heeft veertien trapnaaimachines aan kansarme kwetsbare vrouwen en mannen in India gedoneerd.


"Recent heeft Ratan Vidyaakar, leidinggevende van het Helpende Handenp-project in Coimbatore, onder de naam Parivartan, de trapnaaimachines in bruikleen overhandigd aan vrouwen en mannen die na opvang en behandeling binnen Helpende Handen weer zelfstandig zijn gaan wonen", meldt voorzitter Bart Veldpaus uit Venray. "Juist in deze coronatijd, India wordt momenteel keihard getroffen, hebben deze mensen het extra moeilijk. Binnen de arbeidsmarkt hebben zij weinig tot geen kans."


Het Helpende Handen Parivartan-project (Transformatie) is een zogeheten empowermentprogramma voor kwetsbare mensen, vooral vrouwen, met een psychiatrische ziekte en/of een verstandelijke beperking en/of een lichamelijke ziekte. Vaak zijn de vrouwen ook ernstig getraumatiseerd. "Twee Helpende Handen-teams, een maatschappelijk werker en een verpleegkundige bezoeken onder leiding van Ratan regelmatig bovengenoemde zeer arme mensen in de vele afgelegen moeilijk bereikbare dorpjes in de Nilgiri Hills", weet Veldpaus. "Met deze trapnaaimachines biedt Helpende Handen deze vrouwen en mannen en hun gezinnen de mogelijkheid om zelfstandig in hun levensonderhoud te voorzien. Ze krijgen allemaal een uitgebreide training, zodat ze thuis met hun naaimachine aan de slag kunnen. In de cursus leren ze het naaimachine te bedienen en te onderhouden. Bovendien leren ze adequaat om te gaan met het verdiende geld."


In samenwerking met Wilde Ganzen heeft Helpende Handen India dit project gefinancierd. Kijk voor meer informatie op de website www.helpendehandenindia.nl.