Afbeelding
Foto: Antoon Jeuken

Video: Frisse Start voor Proeflokaal Goesting

Venray | Dankzij Hygeniq, een bedrijf dat is gespecialiseerd in ecologische schoonmaakmiddelen, kreeg Proeflokaal Goesting tijdens de heropening van de terrassen deze week een frisse start. Het proeflokaal aan het Henseniusplein in Venray was de Limburgse winnaar van de actie Een Frisse Start. "Heerlijk, dit is wel een fijne manier om weer te beginnen", vertelt Gijs Schapendonk van Proeflokaal Goesting.


Een Frisse Start is een initiatief van Hygeniq. De producent van ecologische schoonmaakmiddelen wil hiermee de horeca een hart onder de riem steken en een duurzame en schone aftrap geven van het terrassenseizoen.

Emilia Calderon, schoonmaakster bij Schoonmaak Woede, stak met een college de handen uit de mouwen bij Proeflokaal Goesting. "Het was een flinke klus. We hadden in de ochtend schoongemaakt bij de Brabantse winnaar en gingen daarna door naar Venray. Het klinkt gek, maar ik ben als schoonmaakster allergisch voor veel schoonmaakmiddelen. Ik moet altijd een mondkapje op tijdens het werk, maar met Hygeniq hoef ik dat niet."

Het terras van Proeflokaal Goesting is op vrijdag 30 april weer toegankelijk voor gasten. "Voor ons valt er doordeweeks weinig eer te behalen tussen 12.00 en 18.00 uur. We moeten het van de weekenden hebben en gaan voorlopig alleen op vrijdag, zaterdag en zondag open. Er zijn voldoende zaken in Venray die de deuren al wel eerder hebben geopend."

Alle horecamedewerkers en -ondernemers stonden te popelen om weer gasten te ontvangen. Ook de medewerkers van Goesting zijn heel blij dat ze weer drankjes kunnen serveren.


Foto: Antoon Jeuken.