De groep kinderen danste vol enthousiasme onder leiding van Jorianne Janssen.
De groep kinderen danste vol enthousiasme onder leiding van Jorianne Janssen. Foto: Antoon Jeuken

Video: Aftrap Koningsspelen

Venray | De aftrap van de Koningsspelen in Venray vond vrijdagochtend in aangepaste vorm plaats op het schoolplein van de Montessorischool. Via een livestream konden ruim 3000 basisschoolkinderen gezamenlijk de dag beginnen. De aftrap werd verzorgd door Jorianne Janssen en enkele enthousiaste kinderen. Zij dansten op het liedje Zij aan zij (het themanummer van de Koningsspelen 2021, red.) van Kinderen voor Kinderen.

Ankie Billekens van Venray Beweegt genoot van het enthousiasme bij de kinderen. "We zijn zo blij dat we dit hebben kunnen organiseren. We zijn op de Montessorischool hartelijk ontvangen en ook Jorianne Janssen heeft met veel enthousiasme haar medewerking verleend. Zo hebben we er ondanks de beperkingen een mooie aftrap van kunnen maken."

Het thema van de Koningsspelen dit jaar is Ik + jij = wij en in Venray deden in totaal 18 scholen mee. Dat komt neer op ruim 3000 leerlingen en 200 leerkrachten. "Met deze gezamenlijke aftrap wilden we de leerlingen een leuke start van de dag bieden, in beweging brengen, maar ook verbondenheid creƫren in deze bijzondere tijd."

Na de gezamenlijke aftrap vervolgden de leerlingen het sportieve Oranjefeest in hun eigen klas. Daarbij maakten ze gebruik van het ontvangen sport- en feestpakket van de landelijke organisatie en de tools die ze van de beweegcoaches van Ben Bizzie aangereikt kregen. Het koningsontbijt ging vanwege de geldende adviezen, maatregelen en richtlijnen niet door. In plaats daarvan zorgden diverse Venrayse supermarkten dit jaar voor een gezond tussendoortje voor alle leerlingen en leerkrachten.

"We hopen dat we volgend jaar weer op de vertrouwde manier de Koningsspelen kunnen organiseren. Gelukkig was het enthousiasme er vrijdag niet minder om", besluit Billekens.

Niet alle basisscholen in de gemeente Venray deden vrijdagochtend mee aan de Koningsspelen. Zo vindt het evenement op de Petrus' Bandenschool komende vrijdag (30 april, red.) plaats.

Afbeelding