Afbeelding
Foto: Persfoto

Rozenkrans bidden
bij Lourdesgrot

Venray | De meimaand is van oudsher, naast oktober, de maand die aan Maria is toegewijd.


Dit jaar wordt voor het 23e jaar bij de Lourdesgrot, in het park van het St. Jozefklooster aan de Eindstraat in Venray, na de inzegening in 1998, in de maand mei weer elke vrijdag om 19.00 uur de rozenkrans gebeden. De eerste keer gebeurt dat op vrijdag 7 mei. Daarna op vrijdag 14 mei, op vrijdag 21 mei en op vrijdag 28 mei wordt er bij de grot voor de laatste keer gebeden. Mensen zijn voor het rozenkrans bidden van harte welkom bij de Lourdesgrot.


"Deze Lourdesgrot, die in 1938 is gebouwd, is een inspiratiebron voor vele mensen. Steeds meer mensen ontdekken in toenemende mate dit stille hoekje en ontsteken er een kaarsje aan voor anderen en voor zichzelf. En zeker met de coronavires, waar vele mensen hebben onder geleden. Hopelijk vinden velen er weer nieuwe kracht, in geloof, hoop en liefde", laat Herman Elbers weten.


Er ligt vanaf zondag 2 mei een intekenlijst in de Lourdesgrot om intenties op te geven. Er kunnen elke week nieuwe intenties worden opgegeven. Dat kan via Herman Elbers op onderstaand adres, zodat het rozenkransgebed nog meer inhoud krijgt. De bezoekers wordt wel gevraagd zich aan de huidige coronarichtlijnen te houden: Houd 1 meter 50 afstand van elkaar, van tevoren aanmelden (er zijn voor dertig mensen zitplaatsen).


Aanmelden bij: Herman Elbers, Kloosterhof 10, email: hermanelbers@home.nl, telefoonnummer 0623392459.