Afbeelding
Foto: Persfoto

Bloemenzaad voor inwoners

Horst aan de Maas | De gemeente Horst aan de Maas doet er alles aan om de inwoners te stimuleren om zoveel mogelijk bloemenzaad uit te strooien. Doel is niet alleen dat het kleurrijk wordt in straten en wijken, maar ook dat de insecten voldoende voedsel krijgen.


Het gaat namelijk slecht met de bijen en insecten in Nederland. Dat is zorgelijk, insecten zijn immers ontzettend belangrijk voor onze natuur en voedselvoorziening. Ze zorgen niet alleen voor de bestuiving van planten en bloemen, maar dienen ook als voedsel voor vogels en andere dieren.
Om de achteruitgang van het aantal bijen en insecten tegen te gaan, slaan Landschap Horst aan de Maas, de provincie Limburg, landschapsorganisatie IKL en de gemeente Horst aan de Maas de handen ineen. Samen maken zij zich sterk voor het realiseren van een gemeentelijk en provinciaal bloemenlint, als leefplek voor insecten en andere dieren.


Horst trakteert de inwoners op gratis bloemenzaad en stelt een bloemrijk mengsel samen dat wordt uitgedeeld aan de inwoners. Vanaf deze week kunnen de zakjes met zaad gratis afgehaald worden bij de gemeentewerf aan de Americaanseweg 43 in Horst.


Dat het initiatief van de gemeente aanslaat, blijkt onder andere uit een actie aan de Meerlose Hoofdstraat. Daar is al bloemenzaad gezaaid en wordt dit met een 'dank-je-wel'-bordje duidelijk gemaakt.