Eerst Stationsweg klaar, daarna opent oostverbinding

VENRAY | De werkzaamheden voor de Oostverbinding Venray, de weg die parallel komt te liggen aan de A73 tussen Henri Dunantstraat en Stationsweg, starten in het eerste kwartaal van volgend jaar. Wel ligt er een harde eis van de gemeente Venray dat eerst de herinrichting van de Stationsweg klaar moet zijn, vooraleer de nieuwe verbindingsweg gebruikt mag worden.


Dat meldt de gemeente Venray in de laatste nieuwsbrief over het project. Die volgorde moet worden aangehouden, omdat de verbindingsweg voor meer verkeer op de Stationsweg ten westen van de A73 zal zorgen. Die weg moet daar dan wel op ingericht zijn. Een exacte fasering van het werk is nog duidelijk.


De planning op dit moment is als volgt: deze maand is de aanbesteding voor de werkvoorbereiding waarna het bestek en de tekeningen worden gemaakt. Tevens wordt een begin gemaakt met de aanbesteding van milieukundige onderzoeken naar de bodem, wegfunderingen en (asfalt)verhardingen.


Naar verwachting op 10 mei buigt het college zich over het ontwerpbestemmingsplan en de milieueffectrapportage van het werk en neemt er een besluit over.

Bij goedkeuring start in de week daarna een termijn van zes weken, waarin iedereen een zienswijze in kan dienen. Tevens wordt een uitgebreid communicatietraject in gang gezet, waarna in september de gemeenteraad er een besluit over neemt. Of dat ook daadwerkelijk in september kan, ligt aan de zienswijzen die binnenkomen en hoeveel tijd de afhandeling ervan in beslag neemt. In het laatste kwartaal van dit jaar wordt het werk aanbesteed en wordt een aannemer geselecteerd.

Meer ruimte waardevolle bomen langs Stationsweg

De ontwerpen zijn zover klaar, meer er moet nog aan een paar puntjes worden geschaafd, meldt de nieuwsbrief. Zoals de parkeersituatie rondom het Medisch Centrum Antoniusveld die nog aandacht behoeft. Ook worden de exacte grenzen nog verduidelijkt van gronden die op enkele plekken nog moeten worden aangekocht.


Enkele waardevolle bomen langs de Stationsweg nabij het Sint Servatiusterrein, ter hoogte van Kwikfit. blijven behouden. Ze krijgen in het plan zelfs extra ruimte toebedeeld.


Het bestaande riool onder de Stationsweg ondergaat wat aanpassingen en op archeologisch vlak is bij graafwerkzaamheden ter hoogte van de nieuwe verbindingsweg geprobeerd om sporen van al eerder bekende Romeinse grafvelden verder in kaart te brengen. Archeologen hebben de nodige sporen van graven blootgelegd, maar op wat kleine kruikjes en ijzerhoudend materiaal na zijn de vondsten niet bijzonder te noemen. Verder onderzoek is daarom niet nodig, zodat het project daardoor geen vertraging oploopt.