Lions-president Rutger van Dooren met de ‘aspergebox’ boor het goede doel
Lions-president Rutger van Dooren met de ‘aspergebox’ boor het goede doel Foto: Eigen foto

Lions Venray: aspergemenubox voor goede doel

Venray | Lionsclub Venray houdt al 33 jaar op de zaterdag voor Moederdag een aspergeactie. “In teams trekken we naar verschillende steden in het westen en noorden van het land om asperges te verkopen voor het goede doel”, vertelt Lions-president Rutger van Dooren. “We gingen er in het begin van uit dat de mensen daar minder bekend waren met de asperge en dat men er ook moeilijker aan goede kwaliteit asperges kon komen. En wat is er nu lekkerder dan op Moederdag met het gezin te genieten van een heerlijke Limburgse aspergemaaltijd?’ Het bleek een goede zet, want in al die jaren hebben de Lions veel geld opgehaald voor het goede doel.


Van Dooren: “Dit jaar maken we van de coronanood een deugd en steken we onze aspergeactie in een nieuw jasje. We verleggen het accent van onze verkoop van de marktkraam naar het internet. Dit doen we in samenwerking met de Lionsclubs in de steden waar we al jaren komen. Bovendien bieden we niet alleen asperges aan, maar een complete aspergemaaltijd met een eitje, ham, krielaardappeltjes, boter en een flesje wijn of bier. Alles verpakt in een mooie doos zodat het een echt moederdagcadeau is geworden. Nieuw is ook dat we dit aspergegeschenk nu ook in Venray verkopen.”

Sinds vorig jaar heeft de Lionsclub de actie verbonden aan het Daan Theeuwescentrum. Een revalidatiecentrum voor jongeren met zeer ernstig niet-aangeboren hersenletsel. Daan Theeuwes, die als gevolg van een ongeluk zwaar hersenletsel heeft opgelopen, is de naamgever van dit centrum. Hij heeft zelf ervaren en laten zien dat je met zeer intensieve therapie, ‘het is echt topsport’, in staat bent om vanuit een volledig afhankelijke situatie je zelfstandigheid terug te winnen. “Bij de revalidatie is de steun van familie en vrienden ongelofelijk belangrijk”, vertelt Daan Theeuwes. “Daarvoor is het vrienden- en familieprogramma opgezet. We doen leuke dingen met elkaar zoals naar een concert, sportwedstrijd of evenement gaan. Zo zien vrienden dat je weliswaar beperkingen hebt gekregen en niet zo snel meer bent, maar dat je nog wel steeds dezelfde dingen leuk vindt om samen te doen. Dit zorgt ervoor dat veel vriendschappen actief blijven en ook wederzijds leuk zijn, net zoals voor het hersenletsel. Ik vind het geweldig dat de Lionsclub Venray samen met Lions uit andere steden ons vriendenprogramma met deze aspergeactie wil ondersteunen. Dat betekent enorm veel voor de jongeren die bij ons revalideren en voor hun vrienden.”


Meer informatie via de website www.lionsvenray.nl/asperge.


Foto: Lions-president Rutger van Dooren met de ‘aspergebox’.