Aftrap Koningsspelen

Venray | De gezamenlijke aftrap van de Koningsspelen in Venray vindt op vrijdag 23 april om 08.45 uur plaats met Jorianne Janssen (Janssen Dansen & Sporten) en Ben Bizzie. Vanaf het schoolplein van de montessorischool start om 08.45 uur een livestream die in het teken staat van het lied van de Koningsspelen 2021: Zij aan zij.


De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het jaarlijks terugkerend evenement vindt traditiegetrouw plaats op de vrijdag voor Koningsdag.

Met de Koningsspelen willen kinderen en hun ouders/verzorgers laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is.

Aansluitend bij het thema van dit jaar: Ik+ jij= wij, houdt Venray Beweegt op vrijdag 23 april een gezamenlijke aftrap van de Koningsspelen in Venray. Vanaf het schoolplein van de Montessorischool zenden ze om 08.45 uur de livestream uit. In totaal zullen er zo’n achttien scholen, 3000 leerlingen en 200 leerkrachten live mee kijken, zingen en dansen met Jorianne Janssen (Janssen Dansen & Sporten), Ben Bizzie en groep 3/4/5 van de montessorischool.

Met deze gezamenlijke aftrap willen ze de leerlingen een leuke start van de dag bieden, in beweging brengen, maar ook verbondenheid creëren in deze bijzondere tijd.

Na de gezamenlijke aftrap vervolgen de leerlingen het sportieve Oranjefeest in hun eigen klas. Daarbij maken ze gebruik van het ontvangen sport- en feestpakket van de landelijke organisatie en de tools die ze van de beweegcoaches van Ben Bizzie aangereikt hebben gekregen.

Het koningsontbijt gaat vanwege de geldende adviezen, maatregelen en richtlijnen niet door. In plaats daarvan zorgen diverse Venrayse supermarkten dit jaar voor een gezond tussendoortje voor alle leerlingen en leerkrachten.