Afbeelding
Foto: Jolijn van Goch

Kies Techniek bedrijvendag on tour

Venray | Ook dit jaar gooiden de coronamaatregelen voor de organisatie van Kies Techniek roet in het eten. Achter de schermen wordt flink nagedacht over een alternatief. “Tenslotte is het belang om kinderen al op jonge leeftijd in contact te laten komen met techniek groot. Jong geleerd, oud gedaan. De basisschoolleerlingen waar wij ons op richten zijn de werknemers van de toekomst!”, legt Hanke Brouwer, voorzitter van de dagcommissie van Stichting Kies Techniek Venray, uit.

Kies Techniek vond in 2019 plaats bij Inther Group


De organisatie heeft ervoor gekozen om naar de scholen toe te gaan: Kies Techniek on tour. “We bieden elke school een eigen techniekmanifestatie aan. Rekening houdend met alle maatregelen die vanwege corona gelden. Dus online met veel praktische opdrachten, die binnen de school kunnen worden uitgevoerd. U kunt denken aan filmpjes waarin bedrijven zich voorstellen en laten zien wat ze kunnen, een enthousiaste vakman of vakvrouw die leuk kan vertellen over waarom een baan in de techniek zo leuk is.”

Kinderen gaan aan de slag met het maken van een werkstuk, materialen en gereedschappen mede mogelijk gemaakt door Venrayse bedrijven. Ook mag een leuk boekje met weetjes, thuisactiviteiten en een wedstrijd niet ontbreken. “Kortom een bedrijvendag in het klein. Afhankelijk van wat er dan mogelijk is, willen we graag uitbreiden met een of twee bedrijven op het schoolplein, of misschien wel een activiteit van een bedrijf in het gebouw. Ook het Xpeditielab en het Raayland College organiseren mee. Op die manier is ook techniek van het primair en voortgezet onderwijs van Venray vertegenwoordigd met inspirerend materiaal.” Alle scholen uit Venray krijgen een uitnodiging en mogen vervolgens zelf hun dag kiezen. Er wordt qua datum gemikt op eind juni, begin juli.

Een flink aantal bedrijven is inmiddels al benaderd. Bedrijven die graag mee willen doen, wordt gevraagd contact op te nemen met de organisatie via e-mail info@kiestechniek.nl. “Ook bedrijven die nog niet eerder hebben meegedaan, vragen wij om te reageren. Laten we er samen een fantastisch Kies Techniek on tour-evenement van maken”, besluit Hanke Brouwer.

Foto: Jolijn van Goch.