Jorianne Janssen (links) en Myrna van Rens verzorgen de dansochtend op Koningsdag.
Jorianne Janssen (links) en Myrna van Rens verzorgen de dansochtend op Koningsdag. Foto: Antoon Jeuken

Video: Dans op Koningsdag!

Venray | Danshuis Venray en Janssen Dansen en Sporten organiseren op Koningsdag het interactieve dansprogramma Kings voor kids via een livestream op Peel en Maas TV. Het programma begint om 09.30 uur en duurt ongeveer een uur. Daarnaast verzorgen de twee Venrayse dansscholen een heuse kroontjesspeurtocht in het centrum.


"Op drie koninklijke plekken in het Venrayse centrum zijn kroontjes verstopt", vertelt Myrna van Rens van Danshuis Venray enthousiast. "De zoektocht naar deze kroontjes begint komende zondagochtend 10.00 uur. De drie gelukkige vinders van de kroontjes vinden ook een briefje met verdere instructies. Op Koningsdag worden deze prijswinnaars nog even in het zonnetje gezet. Wat de verrassing is? Dat blijft geheim tot Koningsdag."

Feit is dat er gedanst wordt op Koningsdag en wel voor het gemeentehuis in Venray. Jorianne Janssen van Janssen Dansen en Sporten zal het grootste dansgedeelte voor haar rekening nemen. "We gaan met de kinderen hier op het plein en thuis dansen op het liedje Zij aan zij, het officiƫle liedje van Kinderen voor Kinderen van de Koningsspelen. De meeste kinderen kennen het liedje en het dansje al van school, maar iedereen kan meedoen. We gaan het dansje namelijk stap voor stap doornemen, zodat we uiteindelijk met alle kinderen van Venray tegelijkertijd kunnen dansen. Zo staan we echt zij aan zij."

Tijdens de liveshow worden de drie prijswinnaars in ieder geval verrast door Myrna. Zij gaat als een reizende en dansende reporter kriskras door het centrum van Venray om de winnaars wat vragen te stellen, te feliciteren en de prijs te overhandigen. We hebben er echt ongelofelijk veel zin in. Het belooft weer een bijzondere editie van Koningsdag te worden."

Bij die gedachte sluit Jorianne zich aan. "We kunnen niet stil blijven zitten, op deze manier kunnen we toch iets doen voor de kinderen. Het wordt heel leuk."

De livestream is te zien bij Peel en Maas TV op Ziggo 43, Trined 551, Plinq 551 en www.youtube.com/peelenmaastv.

Afbeelding