Afbeelding
Foto: eigen foto

SP heeft 'bittere pil' voor Cohesie

Venray | De SP in Venray heeft het bestuur van Cohesie, organisatie van huisartsen in Noord-Limburg, uitgenodigd om bij de voormalige huisartsenpost (HAP) in Venray een 'bittere pil' in ontvangst te nemen. Op deze pil staan foto's, verhalen en uitspraken van inwoners van Venray over de sluiting van de HAP. Cohesie ging niet in op de uitnodiging van de SP, maar reageerde schriftelijk.


'Wij hebben, samen met de huisartsen in de regio, een zorgvuldige en bredere afweging gemaakt die meer nadruk legt op kwaliteitsverbetering voor de gehele regio en een bijdrage levert aan de toekomstbestendigheid van de huisartsenzorg (ook in Venray). Gelet op voorstaande waarderen wij deze wijziging niet als een 'bittere pil'. Het aanbieden hiervan vinden wij derhalve ook niet opportuun. Ik neem aan dat u daar begrip voor kunt opbrengen'.

De SP laat weten weinig begrip te hebben voor de reactie van Cohesie. "Wij betreuren uw weigering om de 'bittere pil' in ontvangst te nemen, want u ervaart de sluiting niet als een bittere wil. Dan is u blijkbaar ontgaan dat veel burgers weinig begrip voor uw keuze op kunnen brengen. Dat vinden wij een regelrechte schoffering. Het toont eens te meer aan dat uw organisatie zich totaal niets gelegen laat liggen aan de wensen en de vragen vanuit de Venrayse gemeenschap. Dat geeft ons weinig vertrouwen voor de toekomst. U bent klaar met de sluiting, maar de SP is dat nog lang niet."

De Facebookpagina van de SP blijft voorlopig ook geopend en in gebruik. "We zullen de mensen oproepen om al hun ervaringen hier te melden, zodat we een overzicht krijgen van de dienstverlening die er nu is in Venlo. We zullen de partijen in de Tweede Kamer oproepen om te gaan zorgen voor een aanrijtijd van 20 minuten, zodat we hier in Venray weer een HAP gaan krijgen."

De SP hing eerder al spandoeken op bij de HAP om aandacht te vragen voor de sluiting. Sinds deze maand is de HAP in Venray gesloten.