Gijs Voesten uit Oirlo presenteert een livestream.
Gijs Voesten uit Oirlo presenteert een livestream. Foto: Tim Buiting

Stream Lucky Done Gone

Oirlo | Gijs Voesten (29) uit Oirlo presenteert op zaterdag 17 april een nieuwe stream. De bekende cultuurtempel Paradiso in Amsterdam is de eerste dansvloer die de nachtclub naar de woonkamer haalt. Deelnemen aan Paradiso's Online Clubnights kan door gratis in te loggen via Zoom, maar is ook te volgen via een livestream op Facebook en YouTube. Het online evenement begint om 20.00 uur.


De livestream staat in het teken van de dansvloer, haar spanning en sensatie. Met veel passie en liefde is er ruimte gevonden om mensen toch bij elkaar te brengen op een al veel te lang leegstaande dansvloer. Het idee voor de stream komt voort uit de beperkingen die corona met zich meebrengt. "Het nachtleven staat stil, dat is lastig te verkroppen", vertelt Gijs. "Vanuit die gedachte ben ik op zoek gegaan naar alternatieve mogelijkheden om toch mensen samen te brengen op de dansvloer. Vandaar dat ik aan de slag ben gegaan met plannen voor nu en nieuwe plannen voor in de toekomst, dit bracht me bij Paradiso. Samen met een team dat zorgt voor het programma, publiciteit en productie is er een clubstream opgezet die het echte gevoel van de dansvloer zichtbaar moet maken, die ook live te volgen is via een stream. Daarnaast kun je jouw plekje op de dansvloer innemen door deel te nemen via Zoom. Op deze manier brengen we de club naar jouw huiskamer. De deelnemers kunnen een heuse dansavond verwachten met drie artiesten die iedereen een onvergetelijke avond gaan bezorgen." Met Lucky Done Gone, de in Amsterdam bekende Sandrien en lokaal talent Vuur heeft de nu in Amsterdam wonende Voesten een line-up samengesteld. Voor hem smaakt het nieuwe initiatief naar meer. De hoop om op korte termijn weer voor volle zalen te kunnen optreden, is er in ieder geval. "Absoluut, het is de bedoeling dat er meer samenwerkingen met Paradiso volgen in de toekomst. Maar eerst deze eerste activiteit tot een succes maken. Daar hebben we alle vertrouwen in."

Gijs Voesten maakt sinds jaren naam als Lucky Done Gone. Hij heeft inmiddels een indrukwekkend cv weten op te bouwen met optredens op onder andere het Sziget Festival, Mysteryland, We Are Electric en Solar. Zijn sets variƫren tussen house, techno, disco en elektronika, altijd met een oog op de dansvloer. Lucky Done Gone is een dj, projectleider en organisator die zich vooral bezighoudt met elektronische muziek. Via Oirlo en Tilburg belandde hij uiteindelijk in Amsterdam om onderdeel uit te maken van de (elektronische) muziekindustrie. Lucky Done Gone ontstond een aantal jaren geleden in Oirlo als duo met Mikey Ellery, uiteindelijk ging Gijs Voesten solo verder. Voor iedere artiest is het moeilijk om tijdens de coronapandemie overeind te blijven. Gijs Voesten ervaart een dubbel gevoel. "De leegte en uitzichtloze situatie is af en toe zwaar. De tijd die hierdoor vrij komt, geeft veel ruimte om in jezelf te investeren. Achteraf was dit een zeer welkome uitdaging. Voor mijn gevoel heb ik dus nog steeds een ontwikkeling door kunnen maken en ben ik helemaal 'ready' voor de tijd dat de dansvloeren weer betreden mogen worden. Op dit moment ben ik ook actief als projectleider aan de Herman Brood Academie in Utrecht. Ik houd me bezig met een nieuw mediaplatform. Zo kan ik mooi twee werelden combineren. Ik ben er als artiest en mens sterker uitgekomen."

Afbeelding