De klanten weten de weg naar de weekmarkt nog altijd goed te vinden.
De klanten weten de weg naar de weekmarkt nog altijd goed te vinden. Foto: Rikus ten Brücke

Nieuwe verkoopwagen Zwarthoed

Venray | Al sinds jaar en dag is Vishandel Jan Zwarthoed een begrip op de markt in Venray. Enkele jaren geleden nam dochter Linsey de zaak van vader Jan over. Sinds kort beschikt de vishandel over een nieuwe, hypermoderne viswagen. De oude was 21 jaar en aan vervanging toe. "Ik wil voorlopig nog niet stoppen, dus we waren wel toe aan iets nieuws", vertelt Linsey afgelopen maandag enthousiast op haar vertrouwde stek op het Henseniusplein in Venray.


Jan Zwarthoed komt al ruim vijftig jaar op de markt in Venray en Linsey is ondertussen ook al dertig jaar op de weekmarkt van de partij. "Ik kom hier heel graag. Het is natuurlijk anders dan in onze thuisplaats Valkenswaard, maar er is ook altijd een verschil tussen Limburgers en Brabanders. De mensen zijn hier heel makkelijk en dat werkt heel prettig."

De viswagen werd onlangs in gebruik genomen en dankzij deze investering ziet Linsey de toekomst met vertrouwen tegemoet. "Mijn vader heeft natuurlijk een stapje teruggedaan, maar houdt ons nog wel altijd scherp in de gaten. Deze nieuwe wagen voelt voor ons ook al een frisse start. Dat proberen we ook uit te stralen en volgens mij lukt dat aardig."


Koopgedrag

Ondanks de coronacrisis draait Vishandel Zwarthoed volgens Linsey op volle toeren. Ze heeft het koopgedrag van haar klanten wel zien veranderen in de laatste maanden. "Natuurlijk is de kibbeling nog steeds erg in trek en happen veel mensen graag een haring. Maar omdat mensen niet uiteten kunnen, kiezen ze ook sneller voor een duurder stukje vis. We verkopen onder meer meer coquilles dan eerst. Gelukkig mogen wij op de weekmarkt gewoon door blijven draaien. We zijn allemaal buiten bezig en ik denk ook dat het veilig kan en is. We kunnen de regels bij onze kraam prima handhaven en zien ook dat onze klanten, ondanks de crisis waarin we op dit moment zitten, gewoon blijven komen. Dat is natuurlijk erg fijn."

De weekmarkt – vanwege de coronaregels zonder non-food – in Venray wordt ondanks de coronacrisis goed bezocht.

Zwarthoed kan jaren vooruit met haar nieuwe wagen
Afbeelding
Afbeelding