Joke Halmans, Martijn Herder, Edwin Keijsers en Toon Theeuwen (v.l.n.r.) stralen tijdens de overhandiging van de cheques.
Joke Halmans, Martijn Herder, Edwin Keijsers en Toon Theeuwen (v.l.n.r.) stralen tijdens de overhandiging van de cheques. Foto: Antoon Jeuken

Industriële club geeft steun in rug

Venray | Industriële Club Venray (ICV) heeft dinsdagochtend 5.000 euro geschonken aan zowel Stichting Kapstok als Alzheimer Café Venray. Eerder werd eenzelfde bedrag al geschonken aan het VieCuri Coronafonds. De cheques werden overhandigd door Edwin Keijsers en Martijn Herder, voorzitter en secretaris van werkgeversclub ICV.


Eind oktober 2020 waren de wachttijden dusdanig lang om je te laten testen op het coronavirus bij de reguliere zorg dat Keijsers snel een eigen teststraat inrichtte bij elektro- en installatietechniek Keijsers Martens in Ysselsteyn. Daar konden alle medewerkers van bedrijven, aangesloten bij ICV, zich direct laten testen en binnen een halfuur de uitslag in ontvangst nemen. Het doel was om bij een negatieve test snel weer inzet te zijn om weer aan het werk te gaan. Het geld dat met deze teststraat werd opgehaald, vloeit nu dus weer volledig terug naar de Venrayse samenleving.

"We konden vanwege de coronacrisis minder gasten ontvangen en de vaste lasten als huur en salarissen liepen gewoon door. Door onder andere deze grote gift van ICV kan Kapstok openblijven en gasten ontvangen. Mantelzorgers ontzorgen en tijdelijk een fijne logeerplek bieden is het doel van Kapstok. Mede door deze gift kan Kapstok nu ook weer zeven dagen per week open", laat Toon Theeuwen, voorzitter van Stichting Kapstok, weten. "We zijn de industriële club heel dankbaar."

Ook Joke Halmans van Alzheimer Café Venray is in haar nopjes met de schenking van 5.000 euro. "In verband met de coronacrisis zijn er al enige tijd geen live bijeenkomsten mogelijk, maar wordt het programma onder de naam Alzheimer TV Café uitgezonden via Peel en Maas TV Venray. Dit brengt extra kosten met zich mee en het café is dan ook bijzonder verheugd met de ondersteuning door de Industriële Club Venray."

"We zijn blij dat we op deze manier wat terug kunnen doen voor deze mooie initiatieven", vertelt Keijsers enthousiast tijdens de overdacht van de cheque. "Deze initiatieven verdienen een steuntje in de rug", besluit Herder.

Afbeelding