Verschil tussen bijdragen aan voetbal en tennis blijft bestaan

Venray | De wens van de Venrayse tennisclubs om de vergoeding voor baanonderhoud gelijk te trekken met onderhoud aan voetbalvelden gaat niet in vervulling. Dat blijkt uit het rapport Actualisatie Accommodatiebeleid Venray waarmee de gemeenteraad nog moet instemmen.


Tennisclub Venray-voorzitter Paul Spronken liet al eerder namens alle gemeentelijke tennisverenigingen weten het daar niet mee eens te zijn. In het collegevoorstel staat dat voetbalclubs twee derde van de renovatiekosten voor speelvelden vergoed krijgen, tennisclubs kunnen rekenen op de helft. Op de keper beschouwd gaan de tennisclubs er toch op vooruit, want in het vorige beleid kregen ze niets vergoed, aldus wethouder Anne Thielen: “Het huidige accommodatiebeleid voor de binnen- en buitensportaccommodaties en de accommodaties voor jeugd is ruim tien jaar oud. Bovendien ontving de gemeente signalen dat het bestaande accommodatiebeleid soms onduidelijk was. Genoeg redenen dus om het beleid te evalueren en te actualiseren. De goede elementen van het huidige accommodatiebeleid blijven behouden. De basis is verder verbeterd of aangevuld.”

Voor het nieuwe beleid (lees renovatie van tennisbanen) trekt de gemeente 57.000 euro uit. Nadat de gemeenteraad het geactualiseerde accommodatiebeleid heeft vastgesteld (naar verwachting gebeurt dat 11 mei), gaat de gemeente in gesprek met de gebruikers van de verschillende accommodaties om overeenkomsten te kunnen sluiten.