Schouwburgdirectie zal de VVV met open armen ontvangen

Venrau | Onlangs opperde André Tonen, voorzitter van Stichting Venray Bloeit en de plaatselijke VVV, het plan om het toeristisch informatiepunt uit het Borggraafpand te halen. Schouwburgdirecteur Paul Franssen zal het VVV-infopunt met open armen ontvangen, mocht het zover komen.


Door Henk Baltussen


Het bureau annex souvenierwinkel aan het Monseigneur Goumansplein bij de Grote Kerk zou daar te onzichtbaar zijn voor de toerist die Venray bezoekt. Een handicap bijvoorbeeld is dat de VVV geen reclame-uitingen aan de buitenkant van de Borggraaf mag bevestigen. Tussen neus en lippen noemde Tonen de schouwburg een serieuze optie.

Franssen hoeft er niet lang over na te denken. “Ze zijn van harte welkom. Nee, benadert ben ik nog niet, maar ik sta er positief tegenover.” Tonen wil tevens de winkelfunctie van de VVV drastisch inkrimpen. De VVV moet doen wat het moet doen, en dat is de toerist op professionele wijze van informatie voorzien, stelde Tonen eerder in de krant. Franssen denkt er precies zo over. “Met een VVV in de schouwburg kunnen beide partijen elkaar versterken. En bij ons mag een VVV-vlag aan de gevel hangen. Geen enkel probleem.”


Lees verder op pagina 15.