Afbeelding
Foto: Persfoto

Onderzoek naar NAD-kamp Endepoel

Merselo | Kamp Endepoel is een voormalig NAD-kamp (Nederlandse Arbeidsdienst) dat tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft gelegen bij en op het terrein van Schutterij ’t Zandakker Gilde St. Jan Venray in Merselo.


Tegenwoordig is er van het kamp bijna niks meer te zien. Voor de Minor Conflict Archeologie aan de Hogeschool Saxion zijn studenten van Saxion in samenwerking met Heemkundestichting ’t Raokeliezer Merselo op zoek naar ooggetuigen en nabestaanden van bewoners van dit kamp.


Het gaat om mensen die in de buurt van het kamp hebben gewoond of er zelf hebben gezeten. De studenten zijn op zoek naar deze mensen omdat ze graag een interview met hen willen houden vanwege een onderzoek over het voormalige kamp. Het gaat om verhalen van om en in het kamp van vroeger. Ze willen deze interviews graag doen, omdat ze willen dat de geschiedenis van dit kamp niet verloren gaat. Met de interviews willen ze de geschiedenis levend houden en de herinneringen doorgeven aan de volgende generatie. Mensen die interesse hebben in een interview of die mensen kennen die verhalen hebben over het kamp, kunnen zich bij de studenten melden via e-mail sanne.oosterhoorn@hva.nl.