Café Zana in plaats van Herberg de Klomp kan niet zomaar

VENRAY | Exploitant Günaydin wil aan de Merseloseweg 96, waar eerder Herberg de Klomp zat, Café Zana openen. Maar er blijkt een addertje onder het gras te zitten. Het bestemmingsplan blijkt plots niet meer te kloppen. Dat zal eerst moeten worden gewijzigd voordat Zana kan starten.


Door onze redactie


Nadat Günaydin de vergunning had aangevraagd om in het al enige tijd leegstaande in gebruik te kunnen nemen, is bij de initiatiefnemer antecendentenonderzoek gedaan. Een gebruikelijke procedure binnen de gemeente Venray. Ook is gekeken naar de aard van het horecabedrijf dat Günaydin wil exploiteren. Die onderzoeken zijn allemaal afgerond en wat de gemeente Venray mag Günaydin aan de Merseloseweg met het café beginnen. Ware het niet dat het bestemmingsplan niet klopt. In 2017 zijn nieuwe bestemmingsplannen opgesteld en zou de Merseloseweg Horecabedrijf categorie 2 moeten hebben gekregen. Daaronder vallen cafés en restaurants.

Maar per abuis is de aanduiding Categorie 2 achterwege gebleven. In juridische zin betekent dat dan automatische dat op die locatie alleen categorie 1-bedrijven mogen komen, zoals een lunchroom of een cafetaria. Om Günaydin niet de dupe te laten worden van deze omissie wil het college de vergunning toch verlenen. Ondertussen wordt de procedure in gang gezet om het bestemmingsplan in de komende maanden te wijzigen.