De jeugdleden van ATV Venray zijn al begonnen.
De jeugdleden van ATV Venray zijn al begonnen. Foto: ATV Venray

ATV klaar voor nieuw seizoen

Venray | Traditioneel gezien start het baanseizoen voor de atletiek op 1 april. Dit jaar bestaat Atletiek Triatlon Vereniging (ATV) Venray 45 jaar. Van een viering van dit negende lustrum kan echter geen sprake zijn door de coronabeperkingen. Desalniettemin zat de vereniging in het afgelopen jaar en ook dit jaar niet stil. De renovatie van de atletiekaccommodatie wordt dit voorjaar voltooid.


Verder wordt dit jaar in eigen beheer ook nog een veelzijdig trimtoestel aan de accommodatie toegevoegd. Ook laat ATV Venray jongens en meisjes van de basisscholen opnieuw kennismaken met de atletieksport. In gezamenlijke trainingen met leden van de vereniging kunnen alle onderdelen van lopen, springen en werpen worden beoefend.


De atleten keken lang uit naar de landelijke baancompetitie van 2021, nadat de competitiewedstrijden vorig jaar werden afgelast vanwege het coronavirus. Ook dit jaar zijn de wedstrijden in april en mei afgelast. ATV Venray zou met zes teams deelnemen aan deze landelijke competitie en ook zouden enkele pupillenteams uitkomen in de regionale competitie Atletic Champs.


Na verruiming van de mogelijkheden hoopt ATV Venray dat later dit jaar toch nog een aantal wedstrijden kunnen doorgaan. Tot die tijd organiseert de vereniging voor haar eigen leden vier wekelijkse baanwedstrijden zodat de jeugdleden naast de trainingen toch prestaties op de baan kunnen leggen. Maar niet alleen de jeugd is actief. De trainingen voor hardloopgroepen voor vrouwen en mannen gaan door met inachtneming van de coronamaatregelen. Deze groepen kunnen onder bekwame leiding hun conditie opbouwen of verbeteren binnen ATV. Voor de beginnende hardlopers kent ATV Venray en Start to Run-cursus, die in maart en september plaatsvindt.

Nu het voorjaar zijn intrede heeft gedaan, is dit mogelijk een stimulans om te gaan wandelen. ATV Venray kent sinds enkele jaren een wandelafdeling voor recreatief en conditioneel wandelen en ook wordt nordic walking beoefend. De vereniging beschikt over tachtig verschillende wandelroutes binnen een straal van 25 kilometer van Venray. Onder begeleiding worden deze routes afwisselend gewandeld. Sporters die een uitdaging willen aangaan op het vlak van lopen, zwemmen en fietsen kunnen terecht bij de triatlonafdeling. Wekelijks wordt er hardgelopen, gezwommen en gefietst, ook onder bekwame leiding.

Voor alle bovengenoemde sportonderdelen van ATV Venray geldt dat je hiermee gedurende een proefperiode van vier weken kunt kennismaken. Aanmelden kan via www.atvvenray.nl, gebruik daarvoor de knop lidmaatschap. Veel van de trainingen van ATV zijn tevens te vinden op de site van Venray Beweegt.

Ondanks al deze mogelijkheden tot sportbeoefening, richt ATV Venray zich ook uitdrukkelijk op de toekomst. ATV Venray is een bloeiende sportvereniging, waarbij ook ruimte is voor baanatletiek voor volwassenen. Meer informatie staat op de website www.atvvenray.nl.

Afbeelding