Roel en Brigitte (links) met Coen, Cindy en hun kinderen Isa, Bo en Roos bij de Finse kota's.
Roel en Brigitte (links) met Coen, Cindy en hun kinderen Isa, Bo en Roos bij de Finse kota's. Foto: Rikus ten Brücke

Frisse wind bij Buitenboel

Holthees | Dat restauranteigenaar Roel Linssen uit Venray ooit een minicamping met bed and breakfast, huisjes en hutjes zou runnen, had hij nooit verwacht. Toch gaat dat vanaf 1 april gebeuren. Samen met zijn partner Brigitte Goumans, zwager Coen Goumans en schoonzus Cindy gaat hij de uitdaging aan en het kwartet neemt Buitenboel in Holthees over van Bart en Renate van de Braak. "Het wordt een mooie uitdaging. Het is nieuw voor ons allemaal, maar we worden allemaal op een andere manier in onze kracht gezet", vertelt Roel.


Ook Isa, Bo en Roos, de kinderen van Coen en Cindy, dragen op hun manier hun steentje bij aan de camping. "We gaan het echt samen doen. Buitenboel is vanaf nu ook omgedoopt tot Buitenboel & Bij Ons 4. Het is ook wel een camping die goed bij ons past. We kennen de regio natuurlijk hartstikke goed en er zijn veel verschillende overnachtingsmogelijkheden bij ons en dat spreekt mij wel aan."

Roel, die in Venray restaurant BRL aan de Hoenderstraat runt, gaat zich ook bij de camping richten op het culinaire gedeelte, al staat dat voorlopig nog wel op een laag pitje. "We zijn een oude kippenschuur aan het ombouwen tot brasserie, maar dat heeft nog tijd nodig. Daarnaast is het vanwege de huidige maatregelen ook nog niet mogelijk om de deuren van het restaurant te openen, maar gelukkig is de camping wel geopend en kunnen we volop gasten ontvangen."


Goede handen

De vorige eigenaren wensen het nieuwe kwartet veel succes met hun nieuwe uitdaging. 'Wij heten hen van harte welkom en wensen hen alle geluk. We weten zeker dat onze gasten bij hen in goede handen zijn en dragen onze geliefde Buitenboel met een gerust hart aan hen over', laten Bart en Renate op hun website weten.

Buitenboel & Bij Ons 4 beschikt over drie Finse kota’s (luxe houten vakantiehuisjes), een bed and breakfast met één familiekamer en twee aparte kamers, meerdere treinstellen waar je kunt overnachten en 25 campingplaatsen. "Daarnaast hebben we de speelweide aangepakt en die is ook toegankelijk voor kinderen uit de buurt. We hebben veel gerenoveerd en het op die manier eigen gemaakt. We hebben heel veel hulp gekregen van vrienden en familie. Daar zijn we ze heel dankbaar voor. Ook zijn er al genoeg ideeën voor de toekomst."

Camping krijgt met Buitenboel & Bij Ons 4 nieuwe naam

Het idee om Buitenboel over te nemen ontstond bij Coen, maar toen hij Roel vroeg om het samen te gaan doen, hoefde hij niet lang na te denken. "Begin dit jaar waren we op een vakantiepark in Vaals en alle huisjes zaten vol. Een camping bezoeken is momenteel zo'n beetje het enige dat kan en mag. Ik dacht: waarom niet? Het is een mooie uitdaging en past ook wel bij ons."

Met name de Finse vakantiehuisjes zijn volgens Roel erg in trek, de woningen hebben allemaal een eigen hottub en zijn luxe ingericht. "Eigenlijk mogen we helemaal niet klagen, want het gaat hartstikke goed met de reserveringen. Veel weekenden en vakanties zijn nu al volgeboekt. Onder meer met Pasen, Pinksteren en tijdens de meivakantie is het gewoon al heel erg vol. We hebben ook wel het geluk gehad dat we een goede bezetting hebben overgenomen van de vorige eigenaren. Nu is het aan ons om het stokje goed over te nemen. We hebben er veel zin in."

Meer informatie over Buitenboel & Bij Ons 4 is te vinden op de website www.buitenboelbrabant.com.

Afbeelding