Nena viert haar verjaardag met haar ouders en broertjes Nino en Nevio.
Nena viert haar verjaardag met haar ouders en broertjes Nino en Nevio. Foto's: Henk Lammen

Bijzondere verjaardag Nena

Venray | Verjaardagen zijn altijd een bijzonder moment met familie en vrienden. Maar hoe organiseren we het als we allemaal aan huis gebonden zijn gedurende de huidige coronatijd? Hoe kan ik toch een leuk coronaproof feestje houden?


Nou, bij de familie Pleijsier in de Venrayse wijk Landweert weten ze het antwoord op die vraag wel. Want woensdagmiddag vierde ze de vijfjarige verjaardag van hun dochter Nena op een bijzondere manier, binnen de richtlijnen van het RIVM ter bestrijding van het coronavirus. Met een heuse drive-thru. De jongste van drie kinderen zit op een kleine troon. "Ons prinsesje, hè", lacht vader Raymond.

Even na tweeën komen de eerste buurtbewoners, familieleden, vrienden en bekenden met hun kinderen aan en krijgt Nena de eerste cadeautjes. Stoepkrijt, spellen, make-up en als klap op de vuurpijl van haar beste vriendinnetje Evi een echte Frozen step. Als dank krijgt iedereen door de jarige een traktatie en een drankje aangeboden. Alles is anders sinds corona. Zo ook voor Nena, die zich haar afscheid van haar vriendjes en vriendinnetjes bij kinderopvang De Mukkenstal in Leunen en haar kennismaking met de basisschool heel anders had voorgesteld. En vorig jaar via telefoontjes werd gefeliciteerd met haar vierde verjaardag.

Raymond: "Nena heeft vorig jaar ook niets kunnen vieren vanwege de coronapandemie. Toen hebben we er binnen ons eigen gezin het beste er van gemaakt. Dit was op sommige momenten voor haar bijzonder moeilijk om te begrijpen. Vandaar dat we familie, vrienden en bekenden dit jaar hebben uitgenodigd om per fiets, te voet of in de auto voor ons huis langs te komen rijden. Want we wilden haar verjaardag dit keer toch toch echt royaal vieren." "Nena is een vrolijk en ondernemend kind", vult moeder Josine aan.

"Ze klaagt nooit. Toch zie je dat er op sommige momenten onbegrip is. We kunnen haar veel uitleggen, maar veel ook niet. Ze is soms zo boos en verdrietig dat het lastig is om haar dit uit te leggen waarom sommige dingen gedaan worden of waarom dit zo is besloten. Corona is voor haar, maar eigenlijk voor alle kleine kinderen, een hele moeilijke tijd. We hebben er lang over nagedacht, maar uiteindelijk toch besloten om haar zo een speciale verjaardag te geven."

Afbeelding
Afbeelding