Een interpretatie van Het Laatste Avondmaal.
Een interpretatie van Het Laatste Avondmaal. Foto:

Het Laatste Avondmaal in hartje centrum

Venray | Vanaf zaterdag 3 april kun je twee maanden volop genieten van kunst in het centrum van Venray. Onder de titel Het Laatste Avondmaal heeft het Odapark samen met verschillende partners het idee opgepakt om een expositie te bewerkstelligen in hartje centrum. In een aantal leegstaande panden zijn kijkvensters te zien die allemaal het thema op een andere wijze uitbeelden.

Gastcurator Ben van Kollenburg verzamelde een aantal hedendaagse interpretaties van het Laatste Avondmaal: Een tafel met alleen maar Judassen of een stel gieren die een feestdis komen verstoren. Maar ook het laatste ontbijt van de dochter voordat ze definitief het ouderlijk huis verlaat of een verzameling keukenapparaten die tevergeefs in de kast staat, wachtend op de eerstvolgende keer dat onze vrienden weer komen eten.

Het Odapark nodigt je uit aan tafel voor een wandeling in twaalf gangen die laat zien hoe een etentje van een groep vrienden eeuwen later nog altijd tot de verbeelding spreekt. Kijk voor meer informatie over de kijkvensters op de social media of de site van het Odapark.