Marloes Kempkens
Marloes Kempkens Foto: Marloes Kempkens

Gemis

Venray | 17 maart 2021: voor mij een memorabele dag. Ik vertrok ’s ochtends van huis om te gaan werken en toen ik over het Schouwburgplein liep richting de Schoolstraat, maakte mijn hart een vreugdesprongetje. Ik kon ook gaan stemmen bij de schouwburg! En deze kans om weer eens een voet te zetten in de schouwburg en even de fantastische sfeer op te snuiven die daar hangt, hoef je me niet twee keer te zeggen. Die kans grijp ik met beide handen aan!


Daar ging ik. Met mondkapje op (het opdoen gaat al op de automatische piloot) stapte ik naar binnen.


Het vertrouwde gezicht achter de desk en het feit dat alles helemaal volgens de richtlijnen verliep: ik werd er gewoon even stil van.


Het voelde zo fijn om weer even een voet te zetten in de huiskamer van Venray!


Dit moment liet me even stilstaan bij nu: het éénjarig coronajubileum en wat het vooral doet met kunst & cultuur in de gemeente Venray (en natuurlijk in heel Nederland).


Ik werd met de neus op de feiten gedrukt en realiseerde me dat ik sinds september niet meer in de schouwburg was geweest, terwijl ik daar normaal gesproken maandelijks binnenwandel voor voorstellingen, concerten en/of afspraken.


Ook de repetities van mijn harmonieclubje uit Well en daarmee de derde helft en de bitterballenrepetitie mis ik iedere week een beetje meer.


Het besef dat dit nou niet kan, brengt bij mij ook iets moois naar boven. Ik mis het ontzettend en daardoor krijg ik er ontzettend zin in om straks weer lekker de hort op te gaan.


Lekker iedere dinsdag weer naar Well afreizen voor de repetitie, samen muziek maken en lachen, maar ook naar een leuke voorstelling in de schouwburg of op het Schouwburgplein staan met een drankje voor een evenement zoals het Vastelaovend Zòmmer Festival.


Het lijkt op dit moment nog een ‘ver-van-mijn-bed-show’, maar hopelijk zorgt de toename van de vaccinaties ervoor dat we over een aantal weken weer kunnen genieten van een drankje op het terras samen met mensen die je allang niet meer fysiek hebt gezien!


Ik sta bij mooi weer in ieder geval vooraan in de rij!