Hockeyers massaal aan de wandel

Venray | Hockeyers ouder dan 27 jaar mogen nog niet in groepsverband het veld om de training te hervatten. Om toch in beweging te blijven worden de oudere seniorenleden van MHCV Venray via de Ommetje-app van de Hersenstichting en prof. Erik Scherder gestimuleerd om te gaan wandelen.


MHCV-voorzitter Roger Sevenheck legt uit dat MHCV de actie Rondje rond de wereld heeft opgestart. "We hebben vrijwilligers, ouders en seniorenleden uitgedaagd om elke dag minimaal twintig minuten te wandelen. De wandeling wordt in de app geregistreerd en per wandeling krijg je spelpunten. Die punten zetten wij om in kilometers."

Bij de hockeyclub hebben 180 mensen zich aangemeld voor Rondje rond de wereld en deze week werd er 52.000 kilometer afgelegd door de leden van MHCV. "We hebben dus gezamenlijk al meer dan één keer de wereld rond gelopen. We zijn alweer 12.000 kilometer onderweg voor het tweede rondje. We zijn nu in Vietnam."

De actie valt in de smaak en Sevenheck is zelf ook fanatiek aan het wandelen geslagen. "Deze actie krijgt zeker een vervolg de reacties zijn wat dat betreft heel leuk. Wellicht gaan we het volgend jaar op een andere manier vormgeven."