Afbeelding
Foto: Albert Hendriks

Picknicken in Overloon

Overloon | Op verschillende plekken in heel Nederland werd zondagmiddag gepicknickt. Horecaondernemers verkochten in tal van gemeenten picknickpakketten als protest tegen het sluiten van de terrassen. In de gemeente Venray werden ruim 500 pakketten verkocht, maar ook in Overloon werd deelgenomen aan de landelijke actie.

Met de actie wilden ondernemers laten zien dat buiten eten en drinken verantwoord en veilig kan. Onze verslaggever ging kijken bij de picknickactie in Venray. Ondernemers daar wilden laten zien dat ze een deel van de oplossing kunnen zijn, nu het buiten drukker wordt.

In Overloon waren er op verschillende plekken mensen aan het picknicken. Zo was het gezellig op het 14 Oktoberplein bij de kerk en op het grasveld bij de Baatstraat. Na weer een tegenvallende persconferentie kwam de landelijke organisatie Koninklijke Horeca Nederland onlangs met deze nieuwe actie op de proppen onder de naam: Project Picknick. Met Project Picknick riep mensen in heel Nederland op om afgelopen zondag 28 maart te gaan picknicken. De horecazaken die meededen, boden picknickboxen aan, die consumenten konden afhalen. Op deze manier wilde KHN de parken vol laten lopen met mensen om zo de veiligheidsregio's, maar vooral de politiek, te laten zien wat het beeld van de komende weken en maanden kan zijn als de terrassen gesloten moeten blijven.

Brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland zei eerder begrip te hebben voor het initiatief en hoopt dat de actie een duidelijk signaal afgeeft aan de politiek. Volgens KHN staat het water veel ondernemers aan de lippen. Met inachtneming van de coronavoorschriften kan de horeca veilig open, meent KHN.

Foto's Albert Hendriks.

Afbeelding
Afbeelding