Afbeelding
Foto: Ferry Vloet

Eerste asperges voor Huub Stapel

Amsterdam | De misschien wel grootste promotor van Limburgse asperges, René Brienen van restaurant Brienen aan de Maas in Well, heeft met een ludieke actie het witte goud in Amsterdam afgeleverd. De in Amsterdam woonachtige, maar uit Tegelen afkomstige acteur Huub Stapel, ontving de eerste asperges uit handen van Brienen. Ook Luc Kusters uit Leunen, eigenaar en chef-kok van sterrenrestaurant Bolenius in de hoofdstad, kreeg een vers 'witte goud'-pakket.


Limburgse asperges en chef-kok René Brienen zijn de afgelopen tien jaar steeds meer onlosmakelijk met elkaar verbonden. Elk voorjaar viert Brienen het witte goud en gaat hij ‘op aspergebedevaart’.

Zeven jaar op rij was dat naar Zwitserland, maar door corona was dat vorig jaar en ook dit jaar niet mogelijk.


Dit jaar besloot Brienen Huub Stapel te verrassen met de eerste verse witte asperges van de koude grond.


Verbaasde passanten keken in de historische entourage van de Amsterdamse Keizersgracht hun ogen uit, toen chef-kok René Brienen met veel kabaal in een vooroorlogse groene Russische zijspanmotor kwam aangetuft, met een grote kist Limburgse asperges op zijn schoot.


Foto: Chef-kok René Brienen overhandigt de eerste Limburgse asperges aan acteur Huub Stapel en aan collega-chef Luc Kusters.

Foto: Ferry Vloet.