Yvonne en Nico Knapen kijken uit naar een mooi fietsseizoen.
Yvonne en Nico Knapen kijken uit naar een mooi fietsseizoen. Foto: eigen foto

De KnapenHoeve Veulen

Veulen | Yvonne (35) en Nico Knapen (37) uit Veulen hadden ooit het idee om een camping of 'boeren-fietsersterras' te beginnen. Vorig jaar trokken ze de stoute schoenen aan om hun droom te realiseren, maar corona dreigde roet in het eten te gooien. Yvonne en Nico bleven echter positief en zien nu, een jaar later en met de zomermaanden in aantocht, de toekomst voor De KnapenHoeve positief tegemoet.


In 2010 ging het echtpaar wonen aan de Veulenseweg in Veulen. Nico Knapen had een maatschap samen met zijn ouders en de focus lag in de beginjaren vooral op de agrarische tak. Nadat vorig jaar de volledige maatschap werd overgenomen, gingen ze de uitdaging aan om naast het agrarisch bedrijf een terras bij hun woning te gaan exploiteren. De KnapenHoeve was een feit.


Yvonne: "De doelgroep die wij willen aantrekken met ons terras zijn vooral de fietsers en mensen die in de omgeving op vakantie zijn. Bij ons kunnen ze terecht voor een lekker kopje koffie met gebak, een drankje of een lunch. We hebben een deel van de jongveestal omgebouwd tot een horecaruimte en we hebben een terras aangelegd."

De opening van De KnapenHoeve stond gepland in april 2020, maar de coronapandemie stak een stokje voor dat plan. "We waren er startklaar voor", kijkt Nico terug. "Maar toen begon het lange wachten totdat de horeca eindelijk weer open mocht. We hebben door alle maatregelen die toen van toepassing waren geen officiƫle opening kunnen houden, zoals we die voor ogen hadden. Maar wel zijn we vol enthousiasme begonnen aan een mooi fietsseizoen. Ook voor de wintermaanden stonden er nog enkele kleinere activiteiten gepland."


De tweede lockdown gooide opnieuw roet in het eten, op 14 oktober gingen de deuren weer op slot. Nico en Yvonne Knapen zaten echter niet stil. Ze lieten een website maken en ontwikkelden verschillende nieuwe arrangementen met een uitgebreide Engelse high tea of een hapje en een drankje in combinatie met een wandeling met landschapsgids door de Schadijkse bossen en fietsroutes van verschillende afstanden tussen de 17 en 70 kilometer die van start gaan bij De KnapenHoeve.


Het echtpaar uit Veulen kijkt ernaar uit om De KnapenHoeve aan een groter publiek te laten zien. "De paasdagen zien we als een ideaal startpunt om meer bekendheid te geven aan onze activiteiten. Tijdens die dagen kan iedereen bij ons een picknickpakketje bestellen waarin een belegd baguette en een flesje drinken zit. Hierbij mogen ze een fietsroute naar eigen voorkeur kiezen en zo een ronde door onze mooie omgeving gaan maken. En onderweg genieten van de picknick."

'Fietsen door omgeving en genieten van een picknick'

Belangstellenden voor dit paasarrangement kunnen zich opgeven bij Yvonne Knapen, telefoon 06-53786236, of via info@knapenhoeve.nl. Starten op beide paasdagen, zondag 4 en maandag 5 april, kan tussen 11.00 en 14.00 uur. "Wij zorgen dat de picknickpakketjes met de juiste broodjes klaarliggen, zodat we een goede doorstroming hebben en er dus coronaveilig gestart kan worden aan een mooie fietsroute. We hebben ruim voldoende parkeergelegenheid. Dus ook voor mensen die niet uit de regio komen, is starten bij ons een prima optie." Voor meer informatie:
www.knapenhoeve.nl.

Afbeelding