De vrijwilligers van het Toon Hermans Huis kwamen zaterdag bij SV Venray voor het eerst bijeen.
De vrijwilligers van het Toon Hermans Huis kwamen zaterdag bij SV Venray voor het eerst bijeen. Foto: Han Siebers

Toon Hermans Huis

Venray | De dependance van het Toon Hermans Huis, een inlooppunt voor mensen die kanker hebben (gehad), hun naasten en nabestaanden in Venray, gaat van start met achttien vrijwilligers. Dat werd zaterdagmiddag duidelijk tijdens de officiƫle aftrap in de kantine van voetbalclub SV Venray. "Het is absoluut een groot succes", vertelt Marin Leenders van Stichting Match voor vrijwilligers en een van de initiatiefnemers voor het Toon Hermans Huis.

De vrijwilligers, die bij SV Venray coronaproof bij elkaar konden komen, beginnen na Pasen aan hun opleiding en begin juni wordt er volgens Leenders gestart met het Toon Hermans Huis. "Vanaf dan gaan we ambulant werken en wordt ook het koffiepunt in VieCuri Venray opgestart. Onze manier van werken is uniek. We komen namelijk zoveel mogelijk bij de mensen thuis. We hebben geen huiskamer waar we afspreken."

Dat de groep vrijwilligers voor het Venrayse Toon Hermans Huis zo groot zou worden, had Leenders bij de start van de wervingscampagne niet durven dromen. "We hadden het al prachtig gevonden als we acht aanmeldingen zouden krijgen van vrijwilligers. Nu kunnen we zelfs twee trainingsgroepen starten vanaf volgende week. De training duurt zeven weken."

Volgens Leenders hebben de vrijwilligers die zich hebben aangemeld allemaal een andere achtergrond, maar veel van hen zijn zeker geen onbekende in de medische wereld. "Veel mensen zijn het gewend om ambulant te werken, maar we hebben ook een vrijwilliger die bijvoorbeeld teamleider is van een verkoopteam. Het is een hele diverse groep mensen."

Als het Toon Hermans Huis in juni wordt opgestart, dan is dat sneller dan gepland. De meeste aanlooptijd ging zitten in de gesprekken met de vrijwilligers. "Dat we nu al zo'n mooie groep mensen hebben verzameld, was onverwacht. We wilden iedereen persoonlijk spreken. Dat kost tijd, maar die gesprekken hebben we in alle rust gevoerd. Nu kunnen we rustig toewerken naar de start."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding