Het enthousiasme is groot bij een van de jongste dansgroepen van Danshuis Venray.
Het enthousiasme is groot bij een van de jongste dansgroepen van Danshuis Venray. Foto: Antoon Jeuken

Video: Dansen op hockeyveld

Venray | Het was dinsdagmiddag rond 15.30 uur al gezellig druk op het sportpark van hockeyclub MHCV. Hockeyers waren er niet te bekennen, maar er werd al wel volop gedanst in een tent op het terras voor het clubhuis van MHCV. De Venrayse hockeyvereniging is vanwege de coronapandemie en de geldende restricties voor binnensporten onder meer gastheer voor Danshuis Venray, handbalvereniging Manual en de zaalvoetballers van Lake Valley. "Heerlijk! We zijn heel blij met deze mogelijkheid", zegt Myrna van Rens van Danshuis Venray enthousiast.



De eerste buitenlessen van Danshuis Venray van dit jaar werden vorige week al buiten gegeven op sportpark De Wieën. Vorig jaar maakte Van Rens met haar dansschool ook al gebruik van het sportpark van MHCV. "Het is natuurlijk niet helemaal ideaal. Je mist onder meer de spiegelwand, een bar en een goede dansvloer, maar we zijn weer in beweging en kunnen weer samen lessen oppakken. Dat is het belangrijkste. We hebben wel online lessen via Zoom aangeboden, maar dat is toch anders."

MHCV-voorzitter Roger Sevenheck is blij dat hij de andere Venrayse verenigingen uit de brand kan helpen. "We hebben als motto: zeer hartelijk welkom. Dat stralen we op deze manier wel uit, denk ik. Veel verenigingen kunnen vanwege de coronacrisis niet binnen sporten en op deze manier kunnen wij die clubs helpen. Het is belangrijk dat de jeugd in Venray blijft sporten en op deze manier kunnen we dat waarborgen."

Er wordt natuurlijk ook gehockeyd door de spelers en speelsters van MHCV zelf. "Het is een flinke puzzel, maar nu de avondklok een uurtje wordt verlaat, krijgen we iets meer lucht en kunnen we de hockeytrainingen wat beter indelen. Alle drie de velden zijn wat dat betreft in gebruik. Ook de jonge senioren zijn weer in training. We gaan binnenkort ook starten met een interne competitie. Het is toch belangrijk om zelf ook bezig te blijven. Uiteraard gaat alles coronaproof", besluit Sevenheck.

Van Rens geeft aan dat Danshuis Venray na één telefoontje alweer hartelijk werd ontvangen door MHCV. "Toen het bericht van de overheid kwam dat we weer buiten mochten sporten, heb ik direct gebeld. Gelukkig was er voor ons een plekje vrij. We zijn eerst gestart met de jeugdlessen en vanaf deze week zijn ook de volwassenen in kleine groepjes weer aan het dansen. Mondjesmaat kunnen we alles weer opstarten. Hopelijk gaat het vanaf nu de goede kant op."

Toch hoopt Van Rens zo snel mogelijk weer de danslessen in Jerusalem te kunnen hervatten. "We hopen dat dat snel genoeg mogelijk is. We kunnen ons hier bij MHCV richten op het conditionele gedeelte en daarnaast is het belangrijk om het plezier terug te krijgen. Als ik het enthousiasme bij de kinderen zo zie, dan zit dat wel goed."

MHCV is gastheer voor meerdere Venrayse clubs
Afbeelding