Raad besluit over Spurkt, De Mulder en bezuinigingen

VENRAY | De gemeenteraad besluit dinsdag 30 maart over het wel of niet doorgaan van bedrijventerrein De Spurkt, de legalisering van Autoverhuur De Mulder aan de Deurneseweg en de bezuinigingen in het sociale domein.


Tevens komen er ook enkele hamerstukken op tafel waarmee de raad zonder in debat te gaan mee akkoord gaat. Zoals de verhuizing van autogaragebedrijf WeJeBe in Blitterswijck, het beschikbaar stellen van geld voor het onderhoud van gemeentelijke panden en de woningbouwplannen in Venray.

De SP komt aan het eind van de vergadering met twee moties. Het CDA dient de motie over de bouw van zorgbuurthuizen in Venray samen in met de SP. De tweede motie dienen de socialisten alleen in. Zij willen dat het college uitkeringsgerechtigden vrijstelling van giften verleent tot een bedrag van jaarlijks 1200 euro.


Momenteel lopen mensen met een uitkering de kans direct op hun uitkering te worden gekort voor het ontvangen van giften, zoals boodschappen. Dat moet onmiddellijk stoppen, vindt SP-fractieleider Jan Hendriks, die in enkele gemeenten al heksenjachten ziet ontstaan, bij het vermoeden dat giften niet worden opgegeven.


De raadsvergadering vindt in verband met de coronamaatregelen zonder publiek plaats. Wel zijn de debatten vanaf 19.30 uur voor iedereen via de gemeentelijke website venray.nl digitaal te volgen. Ook de stemmingen zijn digitaal.