Riet Broere-Smulders keek maandagmiddag haar ogen uit in de SRV-wagen van Relouw-Janssen uit Grubbenvorst.
Riet Broere-Smulders keek maandagmiddag haar ogen uit in de SRV-wagen van Relouw-Janssen uit Grubbenvorst. Foto: Antoon Jeuken

Video: Eindelijk weer naar de supermarkt

Venray | Riet Broere-Smulders uit Wanssum mag op 16 april 95 kaarsjes uitblazen voor haar verjaardag, maar ze werd afgelopen maandag al in het zonnetje gezet door haar familie. Speciaal voor Riet kwam er namelijk een SRV-wagen naar de parkeerplaats van sportpark de Meulebèèk.


Haar zoon Hans Broere was de initiatiefnemer van de actie. "Een bezoek aan de supermarkt was altijd een uitje voor mijn moeder. Ze wordt natuurlijk ouder en lichamelijk is het voor haar een te zware last om nog naar de supermarkt te gaan. Toen zei ik: 'Dan laten we de supermarkt toch naar moeder komen'. Ze was compleet overdonderd en vond het geweldig."

De rijdende supermarkt van Relouw-Janssen uit Grubbenvorst arriveerde rond 15.30 uur op de parkeerplaats en niet lang daarna werd Riet de SRV-wagen in geholpen. "Ik zou willen dat deze wagen iedere week komt. Ik heb twee mandjes volgeladen met boodschappen en er werd nog voor mij betaald ook. Het was een hele verrassing."

Voor lange afstanden is Riet gebonden aan haar rolstoel en zeker in deze tijd van het coronavirus is het dan bijna niet te doen om naar de supermarkt te gaan. Ook de boodschappen thuis laten bezorgen is geen optie. "Dan moet ik voor meer dan vijftig euro aan boodschappen doen. Ik ben maar alleen en heb niet zoveel nodig."

Hans vond het geweldig om zijn moeder te zien genieten in de mobiele super. "Het is voor ons een kleine moeite, maar de actie is meer dan geslaagd. Ook wij hebben er dankzij haar enthousiasme van genoten."

Afbeelding