Afbeelding
Foto: Persfoto

Wegwijzers naar geluk in Meerlo

Meerlo | In 2020 is aan de 42.000 inwoners van de gemeente Horst aan de Maas de vraag gesteld: wat is jouw plekske van geluk?


Honderd nominaties van inwoners kwamen na deze oproep binnen, daaruit werden 24 plekskes van geluk gekozen, deels door inwoners zelf en deels door de werkgroep Plekskes van Geluk aangedragen. In Meerlo zijn twee Plekskes van Geluk: bij ’t Kasteelke aan het Moleneind en bij de Sint-Goarkapel op de grens van de dorpen Meerlo en Wanssum.


Op World day of Happiness, 20 maart 2021, worden de Plekskes van Geluk Horst aan de Maas digitaal geopend door de huidige 27 raadsleden van de gemeente Horst aan de Maas. Vanwege de coronamaatregelen is het niet mogelijk om dit geluksproject op een passende wijze als groot evenement te presenteren. Elke plek wordt gemarkeerd door een bord van cortenstaal met daarop een korte beschrijving van het plekske zelf en tips om op deze plek nog meer geluk te ervaren. Wie deze tips, al dan niet met anderen, op een eigen manier uitvoert, versterkt het eigen geluksgevoel. Alle plekken zijn vrij toegankelijk, de meeste zijn ook rolstoeltoegankelijk. In de week van 22-28 maart ontvangen alle 18.000 huishoudens van Horst aan de Maas een flyer bij de editie van de Hallo Horst aan de Maas, zodat zij geïnformeerd worden over deze Plekskes van Geluk. Dit project is gerealiseerd door de werkgroep Plekskes van Geluk bestaande uit inwoners uit de verschillende kernen van de gemeente Horst aan de Maas in de periode 2017-2021. Deze werkgroep is onderdeel van Stichting Landschap Horst aan de Maas. Het project is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Landschap Horst aan de Maas, gemeente Horst aan de Maas, Green Leaf Award 2019 Horst aan de Maas, dorpsraden Horst aan de Maas (Meerlo, Lottum, Kronenberg, Grubbenvorst, Sevenum, Tienray, Broekhuizen-Broekhuizenvorst, Meterik, Hegelsom, America en Horst), Rabobank Coöperatiefonds Noord-Limburg, Gezondste Regio 2025 en Rotary Club Horst aan de Maas.


Meer informatie is na 20 maart 2021 te vinden op www.plekskesvangeluk.nl.


Foto: De zuil die bij 't Kasteelke in Meerlo staat.