De zaalvoetballers van Lake Valley kwamen zondag voor het eerst in maanden weer in actie.
De zaalvoetballers van Lake Valley kwamen zondag voor het eerst in maanden weer in actie. Foto: Rikus ten Brücke

Samenwerking MHCV en Lake Valley

Venray | Een opmerkelijk gezicht afgelopen zondagochtend op een van velden van hockeyclub MHCV. Er werd namelijk niet gehockeyd, maar gevoetbald door zaalvoetballers van Lake Valley. Het was voor de voetballers van Lake Valley de eerste voetbaltraining in maanden. De samenwerking kwam vanwege de huidige coronacrisis van de grond.


Het was even wennen voor de zaalvoetballers om in de buitenlucht te trainen, maar het enthousiasme was groot bij de voetballers. De jeugdteams O13, O15 en O17 betraden als eerste het veld van de hockeyclub en het eerste mannenteam met spelers onder 27 jaar ging daarna aan de slag.

"Nadat door het kabinet bekend werd gemaakt dat teams weer buiten mochten sporten, ging het bestuur van Lake Valley op zoek naar mogelijkheden om de trainingen weer te hervatten. Hockeyvereniging MHCV reikte de helpende hand toe en gaf aan dat wij gebruik mochten maken van een kunstgrasveld", vertelt jeugdcoördinator Jos van Gerven enthousiast over de samenwerking. "Die kans hebben wij als zaalvoetbalvereniging natuurlijk met beide handen aangegrepen. We mogen het kunstgrasveld voorlopig op zondagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur gebruiken."

Als de zaalvoetballers weer in de zaal mogen voetballen, vertrekt het gezelschap weer naar binnen. "We zijn echt heel blij met deze oplossing. Het is een mooie samenwerking tussen twee Venrayse sportverenigingen in deze coronatijd. Daar zijn de zaalvoetballers van Lake Valley de hockeyclub erg dankbaar voor."

Onder leiding van hoofdcoach Samir el Ghoul en jeugdcoördinator Van Gerven werd er in de buitenlucht getraind. "Het weer zat mee. Na een enkel regenbuitje kwam de zon er zelfs eventjes door." De zaalvoetballers hopen dit seizoen nog in de zaal in actie te mogen komen in de KNVB Regiocup, nu de zaalcompetities definitief stop zijn gezet.

Meer sportclubs in Venray werken tijdens de huidige pandemie samen. Zo volleyballen de volleyballers van ActiveRooy bij SV Venray en wordt er door Manual gehandbald bij hockeyclub MHCV.

Zaalvoetballers trainen voorlopig buiten bij MHCV
Afbeelding