Autorijschoolhouder Peter Barents van Ven-Rij gaat samen met 19-jarige cursist Jelle Boom uit Venray weer de weg op.
Autorijschoolhouder Peter Barents van Ven-Rij gaat samen met 19-jarige cursist Jelle Boom uit Venray weer de weg op. Foto: Antoon Jeuken

Video: Rijschoolhouders weer de weg op

Venray | Autorijscholen zijn met de nodige maatregelen weer in bedrijf. Ook de auto's van Peter Barents van rijschool Ven-Rij uit Venray stonden tien weken stil. "Het is heerlijk om weer aan het werk te kunnen", zegt Barents opgetogen.

De rijschoolhouder kan zijn werk nog niet helemaal zonder restricties doen. Zo maakt hij de auto voor iedere les helemaal schoon en iedere cursist poetst zijn plek na elke les. "We rijden natuurlijk met mondkapjes op en tussen de lessen door open ik ook nog alle ramen van de auto om te luchten. Verder zijn er eigenlijk geen restricties en kunnen we gelukkig weer gewoon lessen."

Jelle Boom mocht afgelopen dinsdag al voor de tweede keer sinds de heropening van de rijscholen zijn rijkunsten vertonen in de auto van Barents. De 19-jarige Venraynaar was voor de sluiting van tien weken bijna toe aan zijn rijexamen, maar dat examen zag hij in het water vallen. "Heel erg balen natuurlijk. Ik wil het liefst zo snel mogelijk zelfstandig de weg op. Op 24 maart mag ik het gaan proberen en dan hoop ik natuurlijk mijn rijbewijs te halen."

Boom heeft wat dat betreft geluk, want de wachtrijen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) voor een examenaanvraag zijn volgens Barents erg lang. "Dat kan maanden duren en ook bij ons als rijschool is het erg druk. Door de gedwongen sluiting van ruim tien weken stroopt alles op. Het duurt lang voordat de achterstanden bij het CBR zijn weggewerkt. Financieel gezien is het voor ons in ieder geval een goede zaak dat we weer aan de gang zijn. We hebben de inkomsten hard nodig."

Afbeelding