Afbeelding
Foto: Antoon Jeuken

Video: Crowdfunding De Peelspeurders

Venray | Scouting De Peelspeurders uit Venray is begonnen met een crowdfundingsactie. De vereniging is groeiende en daardoor wordt ook de behoefte aan onder meer nieuw kampeermateriaal steeds groter. De scoutingvereniging uit Venray kan iedere donatie goed gebruiken.


Bjorn Janssen van de beheerstichting geeft aan waarom de actie zo belangrijk is: "We hebben meer materiaal nodig om onze leden tijdens de zomermaanden veilig op kamp te kunnen sturen."

Volgens Janssen mist de scouting vanwege de coronacrisis de nodig inkomsten. "We hebben ons gebouw en het terrein bijvoorbeeld nauwelijks kunnen verhuren. De kosten lopen wel gewoon door, dus we hebben het geld hard nodig."

De actie is opgestart via het platform Steun Scouting. Via www.steunscouting.nl/project/uitbreiding-materiaal is de actie van De Peelspeurders uit Venray te vinden. "We hebben de behoefte aan twee nieuwe kampeertenten en wat pionierhout. Ons streefbedrag is 5000 euro dus als 5000 vrienden van ons één euro doneren dan zijn wij al geholpen."

De lockdown was voor De Peelspeurders een lastige periode. "Sinds drie weken zijn we weer met de nodige beperkingen bezig met activiteiten. Dat was daarvoor eigenlijk alleen online mogelijk."