Confetti

Venray | Confetti is een close harmony groep bestaande uit een twintigtal dames en heren. De fysieke repetities zijn tot nader order opgeschort. De algemene ledenvergadering is verplaatst naar 21 april.


Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op de website www.confetti-venray.nl.

Zangers van St. Frans

Venray | Vanwege de coronavoorschriften van de overheid worden bij het koor Zangers van St. Frans de komende weken geen repetities gehouden. Kinderen die graag zingen, zijn (als het weer mag) van harte welkom op de repetities. Kom dan gerust een keer binnenlopen. Ook tieners zijn dan weer van harte welkom.


Kijk op www.zangersvansintfrans.com voor meer informatie.

Cursus Excel

Venray | DOEN! Activiteitencentrum Venray start op donderdagavond 18 maart met een onlinecursus Excel. Veel mensen gebruiken het rekenprogramma Excel. Maar zelf iets aan de opzet of de werking van het programma wijzigen, is vaak iets te veel gevraagd. Echter, na enkele lessen kan men al beduidend meer met het programma. Leer programmeren in Excel en zet de toepassing naar je hand. Belangstellenden, van alle leeftijden, kunnen informatie vragen of zich aanmelden via e-mail jos.linders@home.nl of telefoon 06-20019296. Van cursisten wordt verwacht dat zij de basisvaardigheden van de computer beheersen. De onlinecursus omvat maximaal tien lessen.

Online bridge

Venray | De 45e online bridgeclubavond voor leden van de Venrayse NBB-clubs BC Venray, BC Rooy en NRBC Venray is gespeeld. Wedstrijdleider was Theo Jakobs. Er werd deelgenomen aan het Ruitenboertoernooi en alle deelnemers in Nederland speelden dezelfde spellen. De twee best scorende paren mogen op zondag 28 maart aan de halve finale meedoen. Er deden zestien paren mee.


Uitslag: 1. Mieke van Osch en Frieda Rongen 67,46%. 2. Corrie Beterams en José Clevers 57,03%. 3. Hanny Fleuren en Guus Brummans 54,81%. 4. Gerard Linssen en Sjef de Vocht 54,48%. 5. Ria Liebrand en Mientje Wester 54,27%. 6. José van Daal en Theo Janssen 53,57%. 7. Yorgo Canli en Jan Stiphout 52,68%. 8. Mien Keunen en Truus Kusters 50,50%.


Het online bridgen vindt op de woensdagavonden vanaf 19.30 uur plaats. Inschrijven kan vanaf 24 uur daarvoor op Stepbridge; deelnemende paren wordt dringend verzocht uiterlijk om 19.15 uur ingeschreven te zijn en alle deelnemers worden dan geacht virtueel in de lobby aanwezig te zijn.

Hulp bij Dementie

Venray | Hulp bij Dementie Midden- en Noord- Limburg onderzoekt via een pilot of zij in de thuissituatie met de Memory Lane kan voorzien in de behoefte bij mensen met dementie aan hulp bij een zinvolle invulling van hun dag. De Memory Lane is een digitaal zorgbeeldscherm. Memory Lane draagt via beeldzorg bij aan een eenvoudige en begrijpelijke manier van communiceren tussen senioren, familie & mantelzorgers en zorgprofessionals.


Door de coronapandemie gaat de lichamelijke en mentale gezondheidstoestand van mensen met dementie achteruit. Ook neemt hun eenzaamheid toe en zelfredzaamheid af, terwijl mantelzorgers in een rap tempo fors overbelast raken. Begeleiding en ondersteuning, samen iets doen met een maatje/ vrijwilliger, een bezoek aan het koor of Alzheimer Café. Deze activiteiten geven aan dat daginvulling en structuur van groot belang zijn voor mensen met dementie en hun naasten. Maar wat als dit plots wegvalt….


Vandaar deze pilot, opgezet door Hulp bij Dementie Noord- en Midden- Limburg. Met als doel om de behoefte aan digitale begeleiding/ ondersteuning, daginvulling en structuur te onderzoeken met de inzet Memory Lane.

Bestuurslid
St. Catharina

Leunen | De wereld lijkt een beetje stil te staan, maar niets is minder waar.


Voorbereidingen worden getroffen om weer 'open' te gaan, en dat geldt ook zeker voor de cultuursector. Ook bij Harmonie St. Catharina in Leunen-Veulen-Heide zijn ze achter de schermen druk bezig. De muziekvereniging is op zoek naar een enthousiast nieuw bestuurslid en/of een voorzitter. 'Ben jij een verenigingsmens dat van aanpakken houdt en zich vol enthousiasme inzet voor zijn of haar vereniging? Dan zoeken wij jou! Affiniteit met muziek is daarbij heel mooi meegenomen, maar geen must, uit de maat meeklappen is geen schande', meldt de muziekvereniging.


Meer informatie? Kijk op https://www.harmoniestcatharina.nl/bestuurslid..

Coach4you voor brugklassers

Venray | Voor de 'nieuwe' brugklassers in het schooljaar 2021-2022 bestaat de mogelijkheid voor een begeleidingstraject door Coach4you.


Coach4you is een landelijk project van Gilde Nederland voor leerlingen uit groep 8, die extra ondersteuning kunnen gebruiken bij de overgang van groep 8 naar het voortgezet onderwijs. Vrijwillige coaches besteden aandacht aan het zelfvertrouwen, de werkhouding, het zelfbeeld en/of andere persoonlijke uitdagingen van het kwetsbare coachkind, waardoor succeservaringen in het voortgezet onderwijs mogelijk zijn of worden. Het coachen, een tot anderhalf uur per week in de thuissituatie, begint bij de start in de brugklas en duurt in principe een jaar. In overleg kan het traject eerder beëindigd worden of worden voortgezet tot de kerstvakantie in het tweede leerjaar voortgezet onderwijs.

Er zijn geen kosten verbonden aan het begeleidingstraject. De basisscholen in de gemeente Venray hebben inmiddels informatie over Coach4You Venray ontvangen en kunnen via een aanmeldingsformulier voor 30 april leerlingen aanmelden in overleg met de ouders en de leerling. Uiteraard worden de coronamaatregelen toegepast.


Voor meer informatie zie de website: www.coach4youvenray.nl.