Dorpsraad Oirlo telt nog maar vier leden

OIRLO | Na het vertrek van voorzitter Anita Loonen en bestuurslid Esther Zanders is Dorpsraad Oirlo gereduceerd tot vier leden. Vorige week namen Loonen en Zanders afscheid.


Voor Loonen was het een emotioneel afscheid. Door drukke werkzaamheden kan ze zich niet meer langer inzetten voor de dorpsraad, waarvan ze sinds 2012 deel van uitmaakt. Dat er tot op heden geen nieuwe leden zijn gevonden en Loonen derhalve een klein groepje achterlaat, trof haar. "Het valt niet mee om zo'n klein clubje achter te laten. Ik baal hier gruwelijk van", zei ze vorige week tijdens de bijeenkomst van de dorpsraad, die nu nog wordt gevormd door Albertine Steeghs, Tineke en Ronald De Lang en Frank Steeghs.

"Het is een lastige tijd om nieuwe leden te krijgen", zei Loonen. "Je loopt nu niet meer zomaar bij iemand binnen en mensen aanspreken aan de bar kan ook niet. En via de telefoon is het veel makkelijker om te zeggen 'ik heb het te druk.'"


Loonen was namens de Dorpsraad Oirlo een van de kartrekkers van het burgerinitiatief GlaswebVenray, speelde een belangrijke rol bij de aanschaf van de Vitafiets en was een van de initiatiefnemers van het DOC. Sinds 2013 werken de dorpsraden Oirlo en Castenray samen onder de naam DOC, waarin projecten of zaken die beide dorpen aangaan gezamenlijk worden aangepakt. Loonen toonde zich altijd als een vrouw van stavast die van aanpakken hield. Tevens was ze ook altijd duidelijk over de rol van de dorpsraad rond precaire zaken als zonneparken en Windpark Venray, zaken die in het dorp veel stof doen opwaaien. "De dorpsraad neemt hierover geen standpunt in", hield ze tot het laatst vol.