Bernie van Lierop: 'Levert groen minder overgewicht op?'

VENRAY | Stichting Nationale Boomfeestdag maakte onlangs duidelijk dat uit onderzoek bleek dat kinderen die naar een school gaan met veel groen in de buurt, gezonder zijn, minder met overgewicht kampen en zich beter kunnen concentreren. Bernie van Lierop, raadslid van Samenwerking Venray, wil weten of het college naar aanleiding van de Groenkaart-resultaten vervolgacties onderneemt.


De bomenstichting stelde samen met het Ingenieursbureau Cobra Groeninzicht een zogenaamde Groenkaart samen voor alle Nederlandse basisscholen. Van de twaalf Venrayse scholen bleek De Lier uit Merselo de school te zijn met het meeste groen in de directe omgeving van de school en was daarmee de enige school in Venray die bovengemiddeld scoorde. Sint Anna uit Blitterswijck en De Keg, Krokodaris en Coninxhof uit Venray zaten onder het gemiddelde, de andere acht presteerden gemiddeld. De onderzoekers keken naar de hoeveelheid groen binnen een straal van honderd meter van de school, de afstand tot een bosje van tenminste 500 vierkante meter en op welke wijze de speeltuin bij de school wel of niet 'groen is ingericht.

Van Lierop wil weten of wethouder Anne Thielen bekend is met de Groenkaart en hoe ze denkt over eventuele vervolgacties. Het raadslid wil op de hoogte worden gehouden over eventueel te nemen stappen. Hij wil tijdens de raadscommissie Leven van 11 maart aanstaande antwoorden op zijn vragen.