Van Essen Optiek start actie voor voedselbank

Venray | Klanten van de voedselbank in Venray ontvingen onlangs bij hun voedselpakket een brief van Van Essen Optiek. De opticien aan de Schoolstraat 30a in Venray heeft vijftig brillen beschikbaar gesteld voor de mensen die gebruikmaken de Venrayse voedselbank. "Ik speelde al langer met de gedachte om deze actie op te starten en dit was voor ons het juiste moment", vertelt Johan van Essen van Van Essen Optiek.


De actie van de Venrayse opticien is goed gevallen. "Wij vinden het belangrijk dat iedereen goed zicht heeft en goed kan functioneren. Na het eerste weekend hadden we al 27 inschrijvingen. Daar zijn we heel erg blij mee."

Van Essen vindt het belangrijk om lokaal van toegevoegde waarde te zijn en op deze manier heeft hij een steentje bijgedragen aan de gemeenschap. "Speciaal voor diegenen die het financieel lastig hebben, hebben we de vijftig brillen op sterke zonder kosten beschikbaar gesteld. Er heeft een hele diverse groep mensen gebruikgemaakt van onze aanbieding. De groep was divers qua achtergrond, maar ook qua leeftijd."

De klanten van de voedselbank konden een afspraak maken voor een oogmeting, daarna een keuzen maken uit een select aantal monturen en daarna werden ook de glazen besteld. "De brillen werden dan wel binnen een week bij de klant afgeleverd. Wij hebben het geluk gehad dat we tijdens de lockdown open mochten blijven."

Meer informatie op www.vanessenoptiek.nl.