Venray haalt met De Kooy zijn gelijk bij rechter over verkoop camping

WANSSUM | Door een reeds overeengekomen verkoop van camping De Kooy in Wanssum heeft de rechter een streep gezet. Die verkoop zou betekenen dat voor de de gemeente Venray het recht om de camping als eerste te mogen aankopen, zou worden ontnomen. Al eerder had Venray een voorkeursrecht afgekondigd.


Met dat recht wil Venray voorkomen dat chalets of stacaravans op de camping gebouwd worden. De gemeente wil op die plek geen camping meer toestaan, omdat De Kooy langs de Maas in Wanssum uitbreiding van andere campings in de gemeente Venray blokkeert. Op dit moment heeft Venray het maximumaantal campingplaatsen al bereikt. Zonder De Kooy zijn er weer uitbreidingsmogelijkheden.


Daarom wil eigenaar Residentie De Kooy Vastgoed BV de camping terugverkopen aan de vorige eigenaar Hans van Meesen die op zijn beurt de camping weer wil doorverkopen aan bungalowparkketen Horsterland die al wat kavels op De Kooy bezit. De gemeente Venray stapte enkele weken terug naar de rechter omdat ze lucht had gekregen van de voorgenomen verkoopconstructie van De Kooy.

De rechter stelde dat de eigenaar en oud-eigenaar van De Kooy met hun plannen voorbij zouden gaan aan het voorkeursrecht van Venray. De reeds getekende koopovereenkomst veegde de rechter van tafel en stelde daarmee de gemeente Venray in het gelijk.