Jong en oud verschijnen aan de start van de singelloop.
Jong en oud verschijnen aan de start van de singelloop. Foto: Henk Lammen

Video: Singelloop Venray gaat door

Venray | Noteer alvast in de agenda: op zondag 3 oktober vindt de zevende editie van de Venrayse Singelloop plaats. Het bestuur van de stichting gaat alles in het werk stellen om het wandel- en loopevenement doorgang te laten vinden. "Maar uiteraard zijn we wel afhankelijk van de landelijke regelgeving omtrent de coronapandemie. De intentie is echter om het evenement doorgang te laten vinden", zegt Fieke Linskens, pr-vrouw van de stichting.



In een tijd dat mensen snakken naar het genieten van een drankje op een terras, het bezoeken van een bioscoop, restaurant of festival zet de stichting Venrayse Singelloop alles in het werk om het evenement te doen plaatsvinden. Cruciaal is de datum 1 juni, het moment waarop de inschrijving van het evenement start. Dan worden ook definitief knopen doorgehakt. "Vanaf dan gaan we kosten maken. We hebben er dan ook bewust voor gekozen om de inschrijving niet zoals gebruikelijk op 1 mei te starten, maar een maand later. Als we dan het sein op groen zetten, gaan we als organisatie volle bak om er een gezellig evenement van te maken." Tijdens de laatste editie in 2019 trok de singelloop 1870 deelnemers, de magische grens van 2000 komt daarmee in zicht. Fieke: "Dat aantal is altijd ons streven geweest, maar niet zaligmakend, Vorig jaar is door Corona het evenement afgeblazen, voor ons is nu het belangrijkste dat de singelloop weer plaatsvindt. Kwaliteit gaat daarbij boven kwantiteit. We gaan in ieder geval kijken hoe we beter potentiƫle deelnemers uit een grotere regio, zoals Venlo en Boxmeer, kunnen bereiken. Zodat het evenement een meer regionale uitstraling krijgt."

De laatste singelloop was in 2019


Het bestuur van de stichting telt vier nieuwe gezichten: Daphne Jansen (penningmeester), Mark Rutten (parcours), Tom van der Heijden (vrijwilligers en sfeeractiviteiten) en Theo van Stokkem (pleinen). "Doordat we nu meer bestuursleden hebben, kunnen we alle werkzaamheden beter verdelen. Dat komt de kwaliteit van het evenement alleen maar ten goede", aldus de pr-vrouw. Ze heeft goede hoop dat de situatie rondom het coronavirus richting oktober sterk verbeterd is en de mogelijkheden om evenementen verantwoord te organiseren beter zijn.


"Later dit jaar zijn er veel meer mensen gevaccineerd en voor een buitenevenement biedt dat meer kansen. Al zullen we ons gewoon moeten houden aan de dan geldende maatregelen van de overheid. We hopen dat richting oktober de situatie weer normaal is, maar we sorteren nu ook alvast voor op een evenement met aanpassingen. Zoals het aanbrengen van meerdere startvlakken en vertrektijden. De veiligheid van deelnemers en publiek staat uiteraard voorop. Want buiten het feit dat we streven naar een gezellig evenement, draagt onze singelloop bij dat mensen meer bewegen en zo beter bestand zijn tegen het virus. En iets positiefs hebben om naar uit te kijken, licht aan het einde van de tunnel zien."

Afbeelding