Van Kreij opnieuw bij Oranje

Geijsteren | Handbalsters Harma van Kreij uit Geijsteren is door bondscoach Emmanuel Mayonnade opnieuw geselecteerd voor de Nederlandse ploeg. De Nederlandse handbalsters starten halverwege maart met de voorbereiding op de Olympische Spelen. De ploeg verzamelt op Papendal en speelt tijdens de trainingsstage twee oefenwedstrijden tegen Slovenië. Er zijn 21 speelsters geselecteerd voor de oefencampagne.


Jessy Kramer is niet opgenomen in de selectie vanwege een blessure. Estavana Polman sluit, sinds het oplopen van haar forse knieblessure, voor het eerst weer aan bij de spelersgroep. De beste speelster van het WK 2019 zal medisch getest worden. De kans dat het revalidatietraject het toelaat om mee te spelen in één van de duels is nihil.

Oranje neemt het twee keer op tegen de Sloveense ploeg. De eerste wedstrijd staat gepland op vrijdag 19 maart om 19:00 uur en is live te zien via www.handbalnl.tv. Op zondag 21 maart treffen beide ploegen elkaar opnieuw in een lege Maaspoort in Den Bosch. Deze wedstrijd wordt om 16.00 uur live uitgezonden door de NOS.