Onder meer de aula in gebouw C wordt nu tijdelijk gebruikt als klaslokaal.
Onder meer de aula in gebouw C wordt nu tijdelijk gebruikt als klaslokaal. Foto: Antoon Jeuken

Video: Middelbare scholen weer open

Venray | Sinds begin deze week zijn er weer honderden leerlingen per dag aanwezig op het Raayland College in Venray. Nu de schooldeuren van de Venrayse middelbare school weer open mogen van het kabinet, is ook het fysieke onderwijs voor een deel weer opgepakt. De examenleerlingen volgen zelfs weer een volledig schoolrooster op school. "Gelukkig hebben we gebouw C weer in gebruik kunnen nemen, anders was dat niet mogelijk. We hebben nu ruimte en kunnen dagelijks zo'n 600 leerlingen ontvangen", vertelt Raayland-rector Bas van Rooijen.


Het was nog een flinke klus om het Raayland College, waar normaal gesproken zo'n 1.500 leerlingen leskrijgen, weer coronaproof in te richten. Alles werd binnen drie dagen geregeld, meldt Van Rooijen. "De aula in gebouw C is omgetoverd tot klaslokaal en we hebben ook de bewegwijzering deels opnieuw aangebracht. De ondersteunende dienst heeft heeft gewerkt om het allemaal mogelijk te maken. Er zijn bijvoorbeeld ook veel tafels verplaatst. De docenten hebben hun lessen weer aangepast en we waren maandagochtend weer klaar om fysiek les te geven. Het is super dat de kinderen er weer zijn. Er hoort bedrijvigheid op een school te zijn. Dat hebben we helaas lange tijd moeten missen."

De eindexamenleerlingen krijgen vanaf deze week weer een volledig lesrooster op school. Zij krijgen volop de mogelijkheid zich zo optimaal mogelijk voor te bereiden om hun eindexamens. "Mochten leerlingen achterstanden hebben opgelopen, dan zijn er in de middaguren mogelijkheden om die achterstand weer in te lopen. Buiten de eindexamenklassen om wordt iedere klas verdeeld in groep A en groep B. Deze groepen komen dan om de dag naar school om de drukte te spreiden."

Van Rooijen geeft aan dat het online onderwijs prima is verlopen. "Voor de kinderen was het zeker in het begin natuurlijk wennen. Alle klaslokalen zijn inmiddels uitgerust met camera's en geluidsinstallaties. Dus het online lesgeven werkt wel, maar we zijn blij dat we weer terug kunnen naar het klaslokaal."

Afbeelding
Afbeelding