Ook de jeugdleden van volleybalvereniging ActiveRooy werkten zich woensdagavond in het zweet tijdens de eerste training op een veld van SV Venray.
Ook de jeugdleden van volleybalvereniging ActiveRooy werkten zich woensdagavond in het zweet tijdens de eerste training op een veld van SV Venray. Foto: Rikus ten Brücke

Video: Volleyballers mogen weer de wei in

Venray | De volleyballers van ActiveRooy konden woensdagavond voor het eerst in maanden weer trainen. In de buitenlucht mochten alle leden onder 27 jaar weer trainen en daarvoor werd een veld van voetbalvereniging SV Venray beschikbaar gesteld. "Daar zijn we vanzelfsprekend erg blij mee", vertelt ActiveRooy-secretaris Hanny van Lare. "Iedereen is hier wel weer aan toe."


Rond de klok van 18.00 uur startte de eerste training voor de jongste jeugdleden van de Venrayse volleybalvereniging. Later op de avond kwamen ook de jonge seniorenleden weer op het veld. "Ons eerste damesteam heeft ook getraind. Het is belangrijk om de trainingen weer op te pakken. Teamgenoten hebben tijdens de lockdown minder onderling contact en dat is slecht voor de binding met de vereniging. Nu we weer kunnen trainen, wordt ook de binding met de club weer sterker."


ActiveRooy heeft wel het een en ander geprobeerd om de bedrijvigheid binnen de vereniging op peil te houden, maar fysiek sporten werkt toch het beste. "We hebben elkaar onder meer digitaal gezien tijdens een vergadering, maar je wilt toch samen volleyballen. Daar doe je het voor."


Zelf moet Van Lare nog eventjes wachten op de eerste training. "Ik val niet meer onder de groep jongvolwassenen", zegt ze met een knipoog. "Ik mis de sport ontzettend, maar het is voorlopig niet anders. Ik ben woensdagavond wel even gaan kijken, daar kan ik ook erg van genieten. We mogen voor een deel weer de wei in, dat is het belangrijkste."

Afbeelding