Venrayse makers laat je horen (2)

Venray | Op dit moment is Cultura Venray aan het onderzoeken wat de stand van zaken is en wat de (financiële) gevolgen zijn van de coronacrisis voor de kunst- en cultuuraanbieders in de gemeente Venray.


Twee onderzoekrapporten, geschreven met draagvlak vanuit de orkesten van de gemeente Venray en de cultuuraanbieders die een ruimte huren in het Jerusalemgebouw, zijn al toegezonden aan de gemeente. Op dit moment is het onderzoek binnen de koren en theaterverenigingen van de gemeente Venray nog gaande. Wat al blijkt uit de onderzoeken, is het feit dat het water bij veel cultuuraanbieders aan de lippen staat en dat er echt behoefte is aan het oppakken van kunst en cultuur in de gemeente Venray. “Liever gisteren dan vandaag”, aldus een respondent. Hoe kunnen we deze belangrijke sector een perspectief bieden voor de toekomst?

In Peel en Maas van vorige maand schreven we een bericht voor een nieuw tijdelijke fonds vanuit het Cultuur In Bedrijf Limburg voor deze cultuurmakers. Ben jij artiest, kunstenaar, theatermaker, verhalenverteller of een andere cultuurmaker? Sinds 1 maart staat het tijdelijke fonds online en kun je een aanvraag indienen. Om meteen veel makers te kunnen bedienen is de aanvraag zo laagdrempelig mogelijk gemaakt. Ben je benieuwd hoe je gebruik kunt maken van dit fonds? Kijk dan op www.cultuurinbedrijflimburg.nl. Wil je jouw verhaal kwijt over jouw ervaringen in deze coronatijd? Neem dan contact op via info@culturavenray.nl