Silvio Erkens (links) en Wim De Schryver bij de huisartsenpost in Venray.
Silvio Erkens (links) en Wim De Schryver bij de huisartsenpost in Venray. Foto: Willem Menting

'Limburg als groeiprovincie'

Venray | VVD'er Silvio Erkens bracht afgelopen vrijdag een bezoek aan Venray. Erkens, kandidaat-Kamerlid, maakte een rondje door de gemeente samen met Wim De Schryver van de Venrayse VVD. Het tweetal bezocht onder meer de huisartsenpost (HAP), de mogelijke locaties voor windmolens en zonneparken en de Kafra-tower op industrieterrein Keizersveld. "Er spelen hier veel zaken die ook landelijk erg actueel zijn", vertelt de 30-jarige Erkens. "Het is goed om dat landelijk onder de aandacht te brengen."


Erkens staat achttiende op de kieslijst één van de VVD, daarmee is hij de hoogstgeplaatste Limburger op de lijst. "We moeten de komende jaren inzetten op een sterke economie met goede banen, een fijne en gezonde leefomgeving en een veilig Limburg. Limburg heeft alle potentie om een groeiprovincie te worden", stelt Erkens.

De Schryver is blij met de komst van Erkens, geboren en getogen in Kerkrade, naar Venray. Volgens hem is het belangrijk om korte lijntjes met de politiek in Den Haag te hebben. "Dat is het voordeel van onze partij. We hebben een groeiende partij in Venray en mocht Erkens in de Tweede Kamer komen dan hebben we nog kortere lijntjes met Den Haag. Op die manier kunnen we problematiek in Venray op de landelijke agenda krijgen."

Het tweetal besprak vrijdagmiddag dus onder meer de huisvesting van arbeidsmigranten. De Kafra-tower is volgens hem een goed voorbeeld van hoe het wel moet. "Je hoort regelmatig dat de huisvesting van arbeidsmigranten niet in de haak is, als je ziet dat in Venray een tijdelijk gebouw wordt neergezet van drie etages dan zie je dat deze medewerkers in ieder geval goed gehuisvest worden. Het wordt steeds moeilijker om arbeidsmigranten naar Nederland te halen en we hebben deze werknemers wel nodig. Goede huisvesting en goede voorwaarden zijn daarbij essentieel."

Aansluitend nam het duo een kijkje bij de HAP. De Schryver is een van de voorvechters van het behoud van de huisartsenpost, die per 1 april van dit jaar verdwijnt uit het Venrayse straatbeeld. "Wanneer de nood aan de man is moet huisartsenzorg dichtbij zijn", vertelt De Schryver. "Goede zorg moet voor iedereen bereikbaar zijn, en als dat in Venray in het geding is, is dat heel schrijnend", vult Erkens aan.

Erkens, die geen verleden heeft als raads- of Statenlid, heeft de laatste jaren hard gewerkt binnen de VVD om zijn huidige plek op de lijst te verdienen. "Ik heb meegeschreven aan verkiezingsplannen en heb me flink voor de partij ingezet. Ik wil deze lijn nu doortrekken en hopelijk mag ik Limburg straks namens de VVD vertegenwoordigen in de Tweede Kamer. Ik ga er in ieder geval voor strijden om onze provincie leefbaar te houden. Limburg heeft volop mogelijkheden."

'Korte lijntjes met Den Haag zijn belangrijk'
Afbeelding