Afbeelding
Foto: Eigen foto

Video: Jera on Air in de wachtstand

Ysselsteyn | Het muziekfestival Jera on Air in Ysselsteyn staat in de wachtstand. Dat meldt voorzitter Sjoerd Ewals. De organisatie hoopt, na de afgelasting van vorig jaar vanwege het heersende coronavirus, dat de editie 2021 wel door kan gaan. Die staat gepland in het laatste weekend van juni. “Alle bands zijn vastgesteld, het programma staat, maar voor de rest kunnen en weten we nog niks. Het zou fijn zijn als de Nederlandse overheid een routekaart met data opstelt, want nu blijven we maar in onzekerheid zitten.”


Een ding is zeker: net als de organisatie hopen ook de vele punk-, hardcore- en metalcoreliefhebbers uit binnen- en buitenland dat Jera on Air 2021 doorgaat. “Maar het moet binnen de coronarichtlijnen natuurlijk wel kunnen”, legt Ewals uit. “We willen als festival de gezondheid van onze bezoekers en artiesten niet in gevaar brengen en hopen dat de vaccinatiecampagne snel zín vruchten gaat afwerpen. Tot op heden is Jera on Air niet afgelast en blijven alle entreekaarten van de vorige editie geldig. 85 procent van de kaartkopers van vorig jaar heeft de tickets doorgezet naar dit jaar. Maar nieuwe kaarten verkopen we vanwege alle onzekerheid niet.”

Het festival trekt elk jaar verspreid over drie dagen meer dan 20.000 bezoekers. Ewals wijst op het beleid in landen als Engeland en Frankrijk, waar de overheid met een routekaart duidelijke data heeft vastgesteld. “In Engeland gaat op 21 juni alles weer open, mits de controle op het virus voldoende is. Daar wordt volg gas gegeven met het vaccineren. En in Frankrijk mag je in de zomer maximaal 5000 toeschouwers toelaten. Kijk, dan weet je als organisatie precies waar je aan toe bent. Dat missen wij als festivalorganisator. Kom met heldere richtlijnen en/of data, dan is het voor ons als bestuur ook makkelijker om over het wel of niet doorgaan van Jera on Air een besluit te nemen. Nu zitten we in een lastig parket. We hopen dat in de volgende persconferentie van het kabinet hierover meer duidelijkheid wordt geschept.”


Voor de komende editie heeft de organisatie onder meer de Amerikaanse band The Offspring, The Hives, Life of Agony, Neck Deep en Of Mice & Men gestrikt. Jera On Air 2021 staat gepland op 24, 25 en 26 juni. Voor meer informatie: www.jeraonair.nl.


Foto’s archief Peel en Maas

Afbeelding