Internationale carrière voor studenten

Venlo | Gilde Opleidingen start komend schooljaar in Venlo met de nieuwe mbo-opleiding Gilde International. Studenten worden daar voorbereid op een carrière over de grens.


De eerste anderhalf jaar worden de studenten breed opgeleid. Ze volgen allerlei vakken van vijf opleidingen: Manager Retail, Assistent-manager Internationale Handel, Manager Transport en Logistiek, Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker en Leidinggevende International Hospitality. Ze maken kennis met de Nederlandse, Duitse en Belgische cultuur, gaan voor een stage en gastlessen de grens over en spreken de verschillende talen. Na anderhalf jaar maken ze een keuze voor een van de vijf opleidingen als specialisatie.

Gilde International bekijkt of het mogelijk is voor studenten om in het land van hun voorkeur certificaten of diploma’s te behalen die internationaal erkend worden. Ze doen internationaal contacten en ervaring op en verhogen zo de kansen op de arbeidsmarkt, is de gedachte bij Gilde. De nieuwe opleiding start komend schooljaar en wordt in eerste instantie alleen in Venlo aangeboden. Het behalen van het diploma geeft studenten de mogelijkheid om hun vleugels uit te slaan en te gaan werken in de EURegio.

Meer informatie? Bekijk www.gildeopleidingen.nl/international.